Yazdır

BoJ: Para politikasını sıkılaştırmak için erken

Tarih: 19 Ekim 2022 - 08:19

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Seiji Adachi, para politikasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Adachi, Japon ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin artığına işaret ederek para politikasını sıkılaştırmak için erken olduğunu söyledi.

"Japonya'yı saran küresel finansal ve ekonomik ortama baktığımızda, aşağı yönlü riskler hızlı şekilde artıyor" diye konuşan Adachi, "Aşağı yönlü riskler bu kadar yüksekken, parasal sıkılaştırmaya doğru kaymak konusunda ihtiyatlı olmalıyız" dedi.

Döviz kurlarının kısa vadede hızlı şekilde hareket ettikleri bir dönemin yaşanmakta olduğunu da dile getiren Adachi, kısa vadeli kur hareketlerine para politikası ile yanıt vermenin BoJ'un politika yönlendirmesine ilişkin belirsizlik yaratacağını ve Japon ekonomisi için iyi olmayacağını da savundu.

Adachi, "Para politikası yüzde 2 enflasyon hedefini istikrarlı şekilde başarmayı amaçlamalı. Enflasyon yükselmeye başladı ancak, BoJ'un fiyat istikrarı hedefninin istikrarlı, sürdürülebilir şekilde başarılacağı konusunda henüz ikna etmedi. Şu anda en iyi yaklaşım gevşek para politikasını devam ettirmek" diye konuştu.

Nagel, yüksek faiz konusunda uyarıda bulundu

 

''Faiz artırımlarını durdurmaya hazır değilim''

 

Japonya müzakereye gidiyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/boj-para-politikasini-sikilastirmak-icin-erken/1696201