BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya müzakereye gidiyor----

Japonya müzakereye gidiyor

Japonya müzakereye gidiyor
19 Ekim 2022 - 07:09 www.finansgundem.com

Japonya iktidar koalisyonu, ülkenin uzun vadeli güvenlik ve diplomasi politikaları yönergesinin güncellenmesini müzakere edecek.

Japonya'da iktidar koalisyonu, ülkenin uzun vadeli güvenlik ve diplomasi politikaları yönergesinin güncellenmesini müzakere edecek.
Başbakan Kişida Fumio kabinesi, resmen kabul edildiği 2013'ten beri revize edilmeyen Ulusal Güvenlik Stratejisini (NSS) güncellemeyi hedefliyor.

İktidar olan Liberal Demokrat Parti (LDP) ile koalisyon ortağı Komeito'nun temsilcileri, NSS'nin güncellenmesi için kapsamlı istişare toplantılarının ilkinde buluştu.

Parti temsilcileri, güvenlik başlıklarına yönelik istişarelerin derinleştirilmesinde fikir birliğine vararak  bölgesel tehditlere karşı ulusal savunma harcamalarının artırılmasını ele aldı.

Toplantılarda, iki partinin, Japonya'nın, düşman askeri üslerine saldırı kapasitesine erişmesi dahil bazı başlıklarda konsensüs oluşturabilme ihtimali aranacak.

Ulusal siyaset arenasında LDP, muhafazakar, Komeito ise pasifist olarak tanınıyor.

Savunma giderlerinde hedef NATO ülkeleri

Japonya, 1947'de kabul edilen anayasa çatısı altında savunma eğilimli güvenlik politikaları uyguluyor.

Yıllık savunma harcamalarına, gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yaklaşık yüzde 1'i ayrılıyor.

LDP gelecek 5 yıl doğrultusunda NATO ülkeleriyle doğru orantılı olarak, savunma harcamalarının, GSYH'nin yüzde 2'sine veya yukarısına taşımayı hedefliyor.

Komeito ise önce finansal kaynak bulunması gerektiğini savunuyor.

"Karşı saldırı kapasitesi" teklif edildi

LDP Nisanda, "karşı saldırı kapasiteleri" olarak tanımlanan, düşman üslerinin vurulabilmesini sağlayacak askeri gücün ülkeye kazandırılmasını hükümete teklif etmişti.

Komeito'nun bazı milletvekilleri ise bu yaklaşıma karşı temkinli yaklaşıyor.

Tahmin edilen kapasiteyle, düşman füzelerinin, yabancı askeri üslerden fırlatılmadan önce vurulması ya da etkisiz hale getirilmesini kapsayan teknolojinin Japonya'ya kazandırılması isteniyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)