BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYayla Enerji'den 30 milyon dolarlık turizm atağı----

Yayla Enerji'den 30 milyon dolarlık turizm atağı

Yayla Enerji'den 30 milyon dolarlık turizm atağı
25 Mayıs 2013 - 11:14 www.finansgundem.com

İnşaat ve enerjide büyük oynayan Yayla Enerji Üretim, gözünü turizme dikti… Erciyes Dağı atağın ilk adresi seçildi

Temelleri 63 yıl önce İskenderun’da atılan Yayla Enerji Üretim, Turizm ve İnşaat A.Ş., inşaat sektörü ağırlıklı olan faaliyet konularını enerji ve turizm alanında da çeşitlendiriyor. İnşaat ve enerjide şimdiye kadar 500 milyon TL’ye varan projeleri hayata geçirilirken, 30 milyon dolar yatırım tutarı ile Erciyes Dağı’nda 4 otel ve bir günübirlik tesis inşa etmeye hazırlanılıyor.
Yayla Enerji Üretim, Turizm ve İnşaat A.Ş., kurulduğu 1950 yılından bu yana hayata geçirdiği projelerle büyümeye devam ediyor. Ticari faaliyetine inşaat işiyle başlayan şirket, altyapı projelerine 1990 yılında girdi. O dönemin en büyük işlerinden biri olan Gaziantep Burç Göleti Projesi’ni, ortaklı bir yapıyla üstlenen şirketin merkezi 1991 yılında Ankara’ya taşındı. Aralarında DSİ Çınarcık Barajı, Çatalağzı Termik Santrali Kül Barajı’nın da bulunduğu ve şehirlerin altyapı inşaatlarıyla birlikte toplam yatırım bedeli 500 milyon TL’ye yaklaşan birçok projeyi hayata geçirdi.
Erciyes Dağı’nda 30 milyon dolarlık turizm yatırımı
Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Tic. A.Ş. turizme ilk adımını Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi’ndeki otel ve turizm kompleksi projesi ile attı. Kayak sporu için kar kalitesi ile ünlü olan Erciyes Dağı’nda 30 milyon dolar yatırım bedelli turizm kompleksindeki 4 otelde toplam 240 oda bulunacak. Tesislerdeki 200 oda devre tatil sistemi ile satışa sunulacak.  
Kayak sporu için Erciyes Dağı’ndaki karın Alpler’deki ile eşdeğer olduğu bilinirken, sezonu uzun tutabilmek için suni kar üretilen bir tesis de yapılacak. Kayseri Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi, havalimanına 20 dakika mesafede bulunması nedeniyle ulaşım kolaylığına da sahip. Faaliyete geçecek olan tesis Erciyes Dağı’ndaki turizm sezonunu daha uzun sürece yayarak, ulaşım avantajı ile yurt içi ve yurtdışından turistleri bölgeye çekecek.
Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yayla, şirket olarak turizm yatırımlarına çok önem verdiklerini, Erciyes’in dışında başka lokasyonlarda da turizm yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.
Mehmet Yayla, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini yaptığı Kayseri Erciyes Kış Turizm Merkezi  projesi ile Erciyes Dağı’nda 800 olan yatak kapasitesinin 5000'e, 10 km olan pist uzunluğunun 160 km'ye çıkarılmasının planlandığını söyledi.  Yayla, 2012 yılında söz konusu plan çerçevesinde 21 adet otel ve 3 adet günübirlik tesis alanı ihale edildiğini, bu ihalede şirket olarak 4 otel ve 1 günübirlik tesis olmak üzere toplam 30.000 m2 civarında inşaat alanına sahip tesislerin mülkiyet hakkını aldıklarını belirtti.
Tüm bu tesisler için 30 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ifade eden Mehmet Yayla, “Kayseri’ye giderken macera aramadık. Erciyes turizm cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Buraya yapacağımız yatırımımızın 4 yılda geri dönmesini bekliyoruz” dedi.
Yayla şunları belirtti: “Toplam 240 oda ve 500’ün üzerinde yatak kapasitesine sahip otellerden 40 odalık ilk otelin inşası ile ilgili fizibilite ve proje çalışmalarına başladık. Aralık’ta bitirip yılbaşında işletmeye açacağız. Bu otelin yapımında Finlandiya kökenli Honka firmasının 1000 derece sıcaklığa 113 dakika dayanabilen masif kütük ev sistemini kullanacağız. 3.5 dakikada 200 metrekare bir evi üretebilen bu imalatın 50 yıl garantisi bulunuyor.”
Kapadokya’ya turist götüren tur operatörlerinin programlarına Erciyes’i de eklediklerini ifade eden Yayla, “Hollanda’dan her hafta charter seferleri ile turist getiriyorlar. Önümüzdeki kış Hollanda’dan her hafta 1.200 turist bu yolla Erciyes’e gelecek” dedi.
Tamamlanan projeler
 * İstiklal Makzume Anadolu Lisesi ve Personel Sitesi inşaatları.  
* Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü İskenderun Pirinçlik Eğitim ve Karantina Tesisleri İnşaatları.
* Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü İskenderun Pirinçlik Lojman İnşaatları.
* Hatay Serinyol Afgan Mülteci Konutları İnşaatları.  
* Yaylakent Sitesi villa inşaatları.
* Hatay Devlet Hastanesi inşaatı.
* Reyhanlı Ticaret Lisesi ve Spor Salonu inşaatı.
* İskenderun Lisesi inşaatı.
* Bursa Çınarcık Barajı inşaatı.
* Trabzon Vakfıkebir kanalizasyon inşaatı.
* Çatalağzı Termik Santrali kül ve cüruf depolama baraj inşaatı.
* Gaziantep Burç Göleti grup içme suyu inşaatı.
* Bodrum Safir Evleri villa inşaatları.
 Devam Eden Projeler
 * ASKİ alt yapı işleri
* Kayseri Erciyes Kış Turizm Merkezi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)