BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılara borsa uyarısı----

Yatırımcılara borsa uyarısı

Yatırımcılara borsa uyarısı
29 Mart 2013 - 07:02 www.finansgundem.com

PIMCO’nun CEO’su Mohammed El Erian’dan yatırımcılara ‘yükselen borsalara kanmayın’ uyarısı geldi

PIMCO CEO’su Mohammed El Erian’dan yatırımcılara yükselen borsaların gerisinde kalan gelişmelere de dikkat edin uyarısı geldi.
Dünyanın en büyük tahvil yatırım fonunun CEO’su olan El Erian, ABD borsalarının yılın ilk üç ayında mükemmel performanslara imza attığını, 1987 yılından bu yana görülen en iyi ilk çeyrek performansını sergilediğini ifade etti.
Dow Jones’un tüm zamanların en yüksek kapanış rekoruna yaklaştığı ve S&P’nin yılbaşından bu yana yüzde 10 yükseldiğini ifade eden El Erian, yükselen borsaların ekonomide kademeli iyileşmeye işaret ettiği söyledi.
El Erian borsalardaki yükselişin şirketlerin kârlılıkların artacağı ve doğrudan yabancı sermaye girişlerinde yükseliş beklentisinden kaynaklandığını, ancak bu yükselişin dikkat edilmesi gereken diğer gelişmeleri gölgede bırakmaması gerektiğini söyledi.
El Erian, “Yatırımcıların yapması gereken tek şey, 2013’ün ilk çeyreği sona ererken diğer göstergeleri de dikkate almak” diye devam etti.
TAHVİLLERE VE ALTINA DA DİKKAT EDİN
El Erian, “ABD borsalarındaki ralli sürerken çok az yatırımcı ABD Hazine Tahvili’nin Alman gösterge tahvili karşısındaki performansını dikkate aldı. Ya da altındaki fiyat yükselişini takip etti. Bu iki gelişme önümüzdeki çeyrekte yatırımcılara piyasaların gidişatıyla ilgili yol gösterecek” dedi.
El Erian borsa-tahvil-altın fiyatı performansı üçlüsünün uluslararası merkez bankalarının kararlarını da belirleyeceğini ifade etti.
Önümüzdeki dönemde merkez bankalarının ekonomilerini destekleyecek genişlemeci politikalarına devam edeceğine işaret eden El Erian, bankaların büyüme ve istihdam odaklı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti.
“BU ÜÇ ŞEYE DİKKAT:…”
El Erian yatırımcıların önümüzdeki dönemde dikkat etmesi gereken üç gelişmeyi şöyle sıraladı:
1-Halihazırda beklenmedik hareketlere imza atan merkez bankaları kararları
2-Son olarak Güney Kıbrıs’ta görülen sermaye kontrolü kararları.
3-Afganistan, Kuzey Kore, Pakistan ve Suriye gibi ülkelerdeki siyasi gelişmeler.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)