BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırımcılar kaçtı, Çinli milyarder 20 milyar dolar kaybetti----

Yatırımcılar kaçtı, Çinli milyarder 20 milyar dolar kaybetti

Yatırımcılar kaçtı, Çinli milyarder 20 milyar dolar kaybetti
11 Haziran 2021 - 16:29 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl servetinin yarısını kaybeden emlak milyarderi Hui Ka Yan yatırımcıların güvenini sağlayamaması durumunda iflas edebilir. Şirketin iflasının etkileri Çin ekonomisinin tamamını rayından çıkarma potansiyeline sahip


FINANSGUNDEM.COM- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli milyarder Hui Ka Yan, finansal felaketten kıl payı kurtulmasından sadece sekiz ay sonra kendini kriziyle mücadele ederken buldu.

Bloomberg’in haberine göre, Hui'nin amiral gemisi emlak şirketi China Evergrande Group'un finansal durumuna ilişkin yeniden canlanan endişeler nedeniyle hisse senetlerini Mart 2020'den bu yana en düşük seviyene yaklaştı. Piyasa düzenleyicilerinin Evergrande’nin Kuzey Çin'deki belirsiz bir bankayla olan bağlarını inceleyen bir rapor yayınlamasından ve Evergrande’nin iştiraklerindeki kaçırılan ödemelerden dolayı şirket tahvili sahipleri, telaşla senetlerini elinden çıkarmaya çalışıyor.

Holdingin karşı karşıya kaldığı durum Çin'in volatilitesi yüksek piyasa standartlarına göre bile aşırı bir iniş ve çıkışlı dönemi gösteriyor. Hui’nin net serveti Eylül ayında nakit sıkışıklığını önlemek amacıyla yatırımcılarla anlaşma yaptığı dönemden bu yana 19 milyar dolar küçülerek üçte bir oranında azaldı. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Hui’nin serveti 2020’deki zirvesinden bu yana yarıdan fazla düştü.

Habere göre krizin çok daha geniş kapsama yayılması potansiyeli de bulunuyor. Hong Kong'dan Londra’ya ve New York'a kadar portföylerde yer alan dolar tahvilleri de dahil olmak üzere 1,95 trilyon yuan (305 milyar dolar) borç yükümlülüğü bulunduran Evergrande, dünyanın en borçlu emlak şirketi ve Çin'deki sistemsel açıdan en önemli borçlu şirketlerinden birisi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Hui yatırımcı güvenini canlandıramazsa, likidite krizi ülkenin finansal sisteminde ve daha ötesinde hissedilebilir. Risk o kadar ciddi bir noktaya ulaşmış durumda ki Çinli piyasa düzenleyicileri yakın zamanda bankalara çürük üreticilere olan yatırımları için yeni bir stres testleri oluşturmalarını söyledi.

Çin’deki ve ABD’deki gayrimenkul gelişimleri konusunda çalışan Michigan Üniversitesi Profesörü Lang Deng, Evergrande şirketi için, “Eğer başı dertte olursa, Çin konut piyasası ve genel ekonomi üzerinde önemli bir etkisi olacağı açıktır. Sadece bankaları daha fazla finansal riske maruz bırakmakla kalmaz, aynı zamanda ülke ekonomisinin gayrimenkul gelişimine ne kadar derinden bağlı olduğu göz önüne alındığında, Çin ekonomisinin farklı sektörlerine yayılan olası zincir etkileri de olabilir” ifadelerine yer verdi.

En yeni fintek milyarderi

 

ABD'li milyarderlere şok! Vergi detayları sızdırıldı

 

Almanya zenginleşmeye devam etti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)