BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar güvenli varlıklara yöneldi----

Yatırımcılar güvenli varlıklara yöneldi

Yatırımcılar güvenli varlıklara yöneldi
09 Mart 2020 - 08:56 www.finansgundem.com

Yatırımcılar petrol fiyatlarındaki sert çöküşle birlikte güvenli varlıklara yöneldi. ABD Hazine tahvilleri ve yen yükseldi

Yen petrol fiyatlarındaki düşüş dünya ekonomisine bir şok dalgası daha gönderirken artan güvenli varlık talebiyle üç yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı. ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Yatırımcılar aynı zamanda İsviçre Frankı'na yöneldi. Frank, dolar karşısında dört yılın zirvesini gördü. Norveç, Meksika ve Kanada gibi petrol ihracatçısı ülkelerin paraları sert düştü. Avustralya Doları 2008 yılından bu yana en sert gün içi düşüşünü kaydetti.

Norveç Kronu, Suudi Arabistan'ın resmi ham petrol satış fiyatlarını düşürme ve üretimi artırma kararının ardından dolar karşısında 1985'ten beri görülen en düşük seviyeye geriledi. Suudi Arabistan'ın hamlesi petrol fiyatlarında Körfez Savaşı'ndan bu yana görülen en sert satış dalgasını tetikledi.

ABD Hazine tahvili faizleri rekor düşük seviyelere indi. Tarihte ilk kez tüm getiri eğrisi yüzde 1'in altına düştü. Koronavirüs salgınının üzerine petrol piyasasındaki kargaşanın eklenmesi riskli varlıklara talebi artırıyor. Dünyadaki tüm ülkelerin yaklaşık olarak yarısında Covid-19 vakaları bulunuyor.

Şirket tahvilleri 13,5 trilyon dolarla rekorda

Tokyo'da Gaitame.com Research Institute Ltd. genel müdürü Takuya Kanda, “Riskten kaçış ivmesinin gün içinde güçlenmesi ve volatilitenin varlığını koruması kuvvetle muhtemel. Nedenleri açık: Sert düşen petrol fiyatları ve yayılan koronavirüsün küresel ekonomiye yönelik aşağı yönlü risklere ilişkin korku yayması.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 yükseldi. Dolar/Meksika Pesosu yüzde 8.9 yükselerek Ocak 2017'den beri en yüksek seviyeyi gördü. Dolar/yen paritesi yüzde 101.57 ile Kasım 2016'dan beri en düşük seviyeye indi. Dolar/Frank yüzde 2.1 düşüşle 0.9183'ten işlem gördü. Dolar/Norveç Kronu paritesi yüzde 4.7 yükselişle 9.6929'dan alıcı buldu. Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 4.9 düşüşle 0.6131 oldu.

Piyasalar haftaya kötü başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)