BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar bu ülkelerden kaçıyor----

Yatırımcılar bu ülkelerden kaçıyor

Yatırımcılar bu ülkelerden kaçıyor
24 Ağustos 2015 - 10:03 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan ülkeler cazibesini kaybedince yatırımcılar paralarını çekmeye başladı

New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, bir zamanlar yatırım ve cazibe merkezi olarak görülen gelişmekte olan ülkelerden yatırımcıların yavaş yavaş çıkmaya başladığı ifade edildi.

Gazetenin pazar sayısında yer alan haberde, borsa yatırım fonlarının bir zamanlar yatırımlarıyla borsalarını ve para birimlerini değerlendirdiği bu ülkelerden çıkarak her iki yatırım sınıfına da zarar verdiği ifade edildi.

Haberde, Brezilya, Çin, Malezya, Rusya, Türkiye ve diğer gelişen ülkelerin 2009'dan bu yana 2 trilyon doların üzerinde tahvil sattığı, bunların çoğunu da ABD'li ortak yatırım fonlarına sattığı ifade edildi.

Bu şekilde bu ülkelerin hem borsalarında yükselişler görüldüğü hem de para birimlerinin dolar karşısında değer kazandığı ifade edildi.

RÜZGAR TERSİNE DÖNÜYOR

NYT'e göre şu anda ise tam tersi bir durum yaşanıyor.

Başta Çin ekonomisindeki yavaşlama olmak üzere gelişen ülkelerdeki siyasi belirsizlik, güvenlik endişeleri gibi etkenlerin yerel para birimlerinin değer kaybetmesine neden olduğu ifade edildi.

Yatırım fonları, sadece geçen hafta gelişen ülkelerden 2,5 milyar dolar çekti. Bu Ocak 2014'ten bu yanaki en büyük satış dalgası olarak kabul ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)