BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar 2015'i unutmak isteyecek!----

Yatırımcılar 2015'i unutmak isteyecek!

Yatırımcılar 2015'i unutmak isteyecek!
01 Ekim 2015 - 09:07 www.finansgundem.com

Hisseler, emtia ve para birimi fonlarının hepsi kırmızı alanda... 4 yılın en sert çeyrek dönemlik düşüşü yaşanıyor

Dünya genelindeki yatırımcılar için 2015 yılı unutulması gereken bir yıl haline geliyor. Hisse senetleri, emtia piyasaları ve döviz fonlarının hepsi kırmızı alanda ve tahvillerdeki küçük artışlar ise küresel ekonomideki düşük enflasyon ile siliniyor.

4 yılın en sert çeyrek dönemlik düşüşünü kaydeden MSCI Tüm Dünya Hisse Senedi Endeksi, 2015’te temettüler dahil olmak üzere yüzde 6.6 geriledi. Bloomberg Emtia Endeks yüzde 16 düşüş gösterdi. Parker Global Strategies LLC’nin döviz fonlarının göstergesi olan endkesi yüzde 1.8 düşüş kaydetti. Sabit getiri, güvenli liman sağlamakta başarısız oldu denilebilir. Bank of America Corp.’un küresel tahvil endeksi yalnızca yüzde 1 yükseldi. Uluslararası Para Fonu endeksine göre dünyada tüketici fiyatları yüzde 2.5 yükseliş gösterdi.

Hisse fiyatlarının artış gösterdiği 3 yıllık bir dönemin ve rekor seviyedeki parasal gevşemenin ardından piyasalar şu an, Çin’den Brezilya’ya gelişmekte olan ekonomilerin zayıflaması ve şirket karlarının düşmesi ile geriliyor. Analistler, 2015 için küresel büyüme tahminlerini yıl başındaki yüzde 3.5 seviyesinden yüzde 3’e düşürdü. Diğer taraftan yaşanan çalkantı merkez bankalarında teşvik programlarının devam ettirilmesi baskısı yarattı. Traderlar, Fed’in faiz oranlarını yıl sonuna kadar artıracağına yönelik beklentilerini düşürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)