BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYatırım bankalarının ‘aşı’ şartı!----

Yatırım bankalarının ‘aşı’ şartı!

Yatırım bankalarının ‘aşı’ şartı!
24 Haziran 2021 - 08:52 www.finansgundem.com

Bankacılık sektöründe normale dönme hazırlıklarında son aşamaya gelindi. JPMorgan, calışanlarının aşı olmalarının gerektiği konusunda uyardı. Diğer yatırım bankaları ise ‘aşı’ karalarını açıkladı

JPMorgan Chase & Co., binlerce personeli güvende tutma çabalarını hızlandırma çalışmalarının, çalışanların Kovid-19 virüsüne karşı aşılanmasını gerektirebileceğini bildirdi.
CEO Jamie Dimon ve operasyon komitesinin diğer üyeleri, banka çalışanlarına bu ayın sonuna kadar aşı durumları hakkında bir anket doldurmaları talimatı verdi.

Personele yönelik yapılan açıklamada, "Ofise dönüş için uygun şekilde hazırlanabilmemiz ve yönetebilmemiz için bu bilgileri girmeniz gerekiyor. Gelecekte, tüm çalışanların yasal gerekliliklere ve tıbbi veya dini düzenlemelere uygun bir Kovid-19 aşısı olmasını zorunlu kılabiliriz." dendi.

Amerika'nın en büyük bankası JP Morgan'ın patronu Jamie Dimon, ABD personelinin temmuz ayından itibaren ofise geri dönmesini istediğini söyledi.
Bu arada Goldman Sachs bankacılarına, bu ayın başlarında masalarına dönmeden önce aşı durumlarını bildirmeleri talimatı verildi.

Aralık ayında, federal bir kurum olan ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu, firmaların aşılanmamış personeli, işyerlerinden men etmesine izin verdi. Barclays'in CEO'su Jes Staley, Şubat ayında evden çalışmanın "sürdürülemez" olduğunu söylemişti.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, 1 Temmuz'a kadar aşı doğrulaması yapmayan personeli 12 Temmuz'dan itibaren ofise almayacaklarını duyurdu.
Wall Street devi Morgan Stanley'nin çalışanları ve müşterilerinin, Kovid'e karşı tam aşıları olmamaları halinde New York ofislerine girmeleri yasaklayacak.

Karar, Kovid ile ilgili diğer kuralların kaldırılmasına izin vermeyi amaçlayan bir hareketle önümüzdeki ay yürürlüğe girecek. Geçen hafta, yatırım bankasının genel müdürü işçileri ofise dönmeye çağırdı.
Morgan Stanley, kurumsal menkul kıymetler ve varlık yönetimi de dahil olmak üzere bazı departmanlarda "yalnızca aşı" olarak adlandırılan çalışma alanlarını zaten uygulamıştı. Bu ayın başlarında, Morgan Stanley CEO'su James Gorman, "New York'ta bir restorana gidebilirsen, ofise gelebilirsin" demişti.

ABD'de aşı olmayı reddeden 153 hastane çalışanı işten çıkarıldı

 

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan dijital para adımı

 

Ofise dönüşe patronlardan aşı şartı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)