BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırım bankaları Fed’in kararını nasıl yorumladı?----

Yatırım bankaları Fed’in kararını nasıl yorumladı?

Yatırım bankaları Fed’in kararını nasıl yorumladı?
17 Haziran 2021 - 08:15 www.finansgundem.com

JP Morgan ve Merrill Lynch, Fed'in varlık alımlarının 2022 başında azaltılmasını bekliyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri değiştirmemesi ve varlık alım programında bir değişiklik yapmamasına karşın faiz artışı için 2023'ü işaret etmesi piyasalarda fiyatlanmaya başlandı. ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirisi ise Fed'in enflasyon öngörülerini yükseltmesi sonrası yüzde 1,55'e kadar yükseldi. ABD Hazine tahvillerindeki faiz artışı da dolar/TL'deki yükselişte etkili oluyor.

Fed, manşet enflasyon beklentisini tam 1 puan artırarak yüzde 3,4'e yükseltti ancak toplantı sonrası yapılan açıklamada yine de bu artışın "geçici" olduğuna vurgu yapıldı. Peki yatırım bankaları Fed’in kararını nasıl değerlendirdi.

JP Morgan ve Merrill Lynch, Fed'in varlık alımlarının 2022 başında azaltılmasını bekliyor. Merrill Lynch tarafından hazırlanan raporda Fed'in Eylül ayı toplantısında varlık alımlarının azaltılması planını açıklamasının beklendiği belirtildi. Alımların azaltılmasının 2022 başında başlaması beklentisinin korunduğu kaydedildi.

JP Morgan tarafından hazırlanan raporda da varlık alımlarının azaltılması için beklentinin 2022 yılının başı olduğu aktarıldı. Kuruluş, FOMC'de bazı şahin üyelerin ekonomik toparlanma sürecinin hızına şaşırmış oldukları ancak ilk Faiz artırımı için beklentinin halen 2023 olarak sürdüğü kaydedildi.

Asya borsaları Fed'in ardından satıcılı seyretti

 

Fed Başkanı Powell, varlık alımlarının süreceğini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)