BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Başkanı Powell, varlık alımlarının süreceğini açıkladı----

Fed Başkanı Powell, varlık alımlarının süreceğini açıkladı

Fed Başkanı Powell, varlık alımlarının süreceğini açıkladı
16 Haziran 2021 - 21:38 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell "Önemli ilerleme kaydedene kadar varlık alımları sürecek" açıklamasında bulundu

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in faiz kararını açıkladığı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Haziran ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Önemli ilerleme kaydedene kadar varlık alımları sürecek " dedi.

Jerome Powell, "Salgından en fazla etkilenen sektörler zayıf olsa da iyileşme gösterdi. Ekonomik aktivite ve istihdam göstergeleri iyileşti. Hızlı büyümenin çoğu krizden çıkışı yansıtıyor. Ekonomik görünüme dair riskler sürüyor. Enflasyon son aylarda dikkat çekici şekilde arttı. Enflasyondaki artış baz etkilerini kısmen yansıtıypr" şeklinde konuştu.

Jerome Powell, "Tedarik darboğazları beklenenden daha büyük oldu. Enflasyon beklenenden daha yüksek ve kalıcı olabilir. Bir süre için enflasyonun yüzde iki üzerinde seyretmesini bekliyoruz." dedi.

Powell, "Salgın endişeleri nedeniyle hâlâ işgücü dışında olan önemli sayıda insan var. Enflasyonu etkileyen faktörler toparlanma ile alâkalı. Enflasyon son birkaç ayda beklentilerin üzerinde geldi ve düşmesini bekliyoruz. Uzun vadeli enflasyon beklentilerine bakma eğilimindeyiz. Uzun vadeli enflasyon beklentilerinin hedefe doğru yükseldiğini görmek güzel. Enflasyon beklentilerinin çıpalanması çok önemli. Enflasyonile ilgili belirli bir formüle bağlı kalmak akılcı değil" ifadelerini kullandı.

Faiz artışını tartışmak için erken diyen Powell, "Tahvil alımlarını azaltmadan önce iletişimi yapacağız. Hedeflerimizden oldukça uzağız. Ters repo, faizlerin arzu edilen seviyelerde kalmasına yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Çok hızlı şekilde çok güçlü bir işgücü piyasasına ulaşacağız ifadelerini kullanan Jerome Powell, "Ücret verilerinde tedirgin edici brşey görmüyoruz. İlave likidite desteği konusunda çalışıyoruz. Enflasyonda sürekli yükseliş beklemeyi gerektirecek bir durum yok. Yüksek enflasyon okumalarının düşmesini bekliyoruz" dedi.

Powell ayrıca, Enflasyon çok yüksek kalırsa araçlarımızı kullanmaya hazırız. Enflasyona baskı oluşturan küresel faktörler mevcudiyetini koruyor. Yeniden açılmanın fiyatlar üzerindeki etkilerine dair kesin veri yok. Daha yüksek doğal faiz oranı, Faiz düşürmek için daha çok alan yaratacaktır. Doğal faiz oranının kesin olarak belirlenmesi mümkün değil. Fed, fiyat baskılarının geçici olduğunu düşünüyor. Getiri eğrisinin gerisinde kalma gibi bir surum yok. Varlık azaltımına piyasa tepkisini önlemek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Fed'in kararı sonrası dolar 8,60 TL'nin üzerini gördü

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

Biden-Putin zirvesi sona erdi

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)