BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYasalaştı! 'Çat-kapı' haciz, tarihe karışıyor----

Yasalaştı! 'Çat-kapı' haciz, tarihe karışıyor

Yasalaştı! 'Çat-kapı' haciz, tarihe karışıyor
28 Mart 2023 - 19:53 www.finansgundem.com

Yargı düzenlemesini içeren kanun teklifi kabul edildi. Düzenlemeyle 'çat-kapı' haciz işlemi tarihe karışacak. Hakim onayı olmadan haciz kararı gerçekleştirilemeyecek

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kira uyuşmazlıkları artık mahkemeye gidilmeden çözülecek, ara bulucuya başvuru zorunlu olacak. Ağır hasta çocuğu olan kadın hükümlülerin infazı ertelenebilecek. Yargı alanında bir çok yeniliği beraberinde getiren düzenleme yasalaştı.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNENİN CEZASI ERTELENEBİLECEK

Yasanın yürürlüğe girmesiyle, 18 yaşından küçük engelli veya ağır hasta çocuğu olan hükümlü annelerin cezalarının infazı 1 yıl ertelenebilecek. Hükümlü annenin toplam cezasının 10 yıldan az olması gerekiyor. Kararı cumhuriyet başsavcılıkları verecek.

ARA BULUCUYA BAŞVURU ZORUNLU HALE GELDİ

Ev sahibi ya da komşu hakkıyla ilgili anlaşmazlıklarda ara bulucuya başvuru zorunlu hale geldi. Ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar da zorunlu ara buluculuk kapsamına alındı.

UYUŞTURUCUYA CEZA AĞIRLAŞTIRILDI

Uyuşturucu suçlarına ilişkin hükümlerin kapsamı da genişletildi. Sentetik uyuşturucu ve türevleri, ilgili madde kapsamına alınarak cezanın alt sınırı 10 yıldan 15 yıl hapse çıkartıldı. Uyuşturucu madde bağımlısı hükümlülerin cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyona katılmaları zorunlu hale geldi.

HACİZ, HAKİM ONAYINA TABİ TUTULACAK

Düzenlemeyle 'çat-kapı' haciz işlemi de tarihe karışacak. Artık hakim onayı olmadan haciz kararı gerçekleştirilemeyecek. Ayrıca göçmen kaçakçılığı suçunun cezasının alt sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı.

SGK deprem bölgesindeki hak ve alacak hacizlerini kaldırdı

 

7. Yargı Paketi çalışmaları tamamlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)