BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak'Yarısı Bizden' kampanyasında ilk maliyet belli oldu----

'Yarısı Bizden' kampanyasında ilk maliyet belli oldu

'Yarısı Bizden' kampanyasında ilk maliyet belli oldu
19 Mayıs 2023 - 08:55 www.finansgundem.com

Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında ilk yılda 200 bin konutun dönüşüm maliyeti 313,5 milyar TL olarak hesaplandı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından eski yapı stokunun yenilenmesi yeniden gündeme gelirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Yarısı Bizden” kampanyasını başlattı.

Ekonomim'den Leyla İlhan'ın haberine göre ilk yıl 200 bin konutun dönüşümünü kapsayan bu çalışmanın maliyeti 313,5 milyar TL olarak hesaplandı. 26 Nisan’da başlayan başvuruların 29 Mayıs’ta son bulacağı kampanyayı değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Öncelikle İstanbul’u depreme karşı dayanıklı hale getirmeyi amaçlayan kampanyada toplam 200 bin konutun yerinde dönüşümünün yapılacağı belirtiliyor. Yarısının 100 metrekare 2+1, yarısının 120 metrekare 3+1 tipte konutlardan oluşacağı varsayımı ile hareket ettiğimizde kira yardımları ve taşınma yardımları hariç toplam maliyetin yarısı için kamu tarafından yaklaşık 165 milyar TL tutarında doğrudan kaynak temini gerçekleştirilmesinin planlandığını görüyoruz. Maliyetin diğer yarısının da uzun dönemli ve uygun finansman koşullarıyla 10 yıl vade ile kredilendirildiğinde ve yüzde 10 peşinat rakamını da düştüğümüzde toplam bütçenin 313,5 milyar TL seviyesinde olacağını öngörüyoruz” dedi.

Şu ana kadar yapılan başvurulardan ilk 10 ilçenin Bahçelievler, Güngören, Avcılar, Bağcılar, Üsküdar, Küçükçekmece, Fatih, Kartal Maltepe ve Ümraniye olarak sıralandığını ifade eden Maya, “Bu ilçelerde yapı stoku oldukça eski. Niteliksiz konut stokunun yoğunlaştığını düşündüğümüzde beklenti ile örtüştü” diye konuştu.

155 BİN BAŞVURU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 16 Mayıs itibarıyla Yarısı Bizden kampanyasına 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru yapıldığını açıkladı. 

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 3 günde 58 bin başvuru

 

'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları belli oldu

 

Sektör temsilcilerinden "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyası değerlendirmesi

 

5 adımda 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyası

 

Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' modeli

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.19 Mayıs 2023 14:08

    ARSA SIKINTISI OLDUĞUNDAN 100 M2 ÜZERİ SOSYAL KONUT YAPIMI YASAKLANMALIDIR BELEDİYELER DE SOSYAL KONUT YAPIP KİRAYA VERMEYE BAŞLAMALIDIR SOSYAL KONUT YAPMA KARARI ALMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARIYLA B.MECLİSİ ÜYELERİ GÖREVDEN ALINMALIDIR