BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYarın İskandinav merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar----

Yarın İskandinav merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar

Yarın İskandinav merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar
20 Eylül 2023 - 15:02 www.finansgundem.com

Yarın, Norveç ve İsveç merkez bankaları da faiz kararlarını açıklayacaklar.

Yarın İskandinav merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar. DNB Markets, Norges Bank'ın (Norveç MB) perşembe günü politika faizini 25 baz puan artırarak %4,25'e yükseltmesini ve kasım ayında faiz oranlarını değiştirmemesini bekliyor.

DNB, son para politikası raporundan bu yana verilerin Norges Bank'ın (Norveç MB) tahminleriyle büyük ölçüde uyumlu olduğunu, ancak yurtdışındaki enflasyon görünümü ve daha yüksek petrol fiyatlarının Faiz patikasını yükseltmiş olabileceğini belirtti. Enflasyonun daha kalıcı olacağına dair işaretler de var, ancak azalan hane halkı talebi, düşen konut fiyatları ve zayıf emlak piyasası nedeniyle DNB, Norges Bank'ın Eylül ayından sonra politika faizini daha fazla artırma konusunda isteksiz olacağını savundu.

DNB Markets, Riksbank'ın (İsviçre MB) da Perşembe günü politika faizini 25 baz puan artırarak %4,00'e yükseltmesini bekliyor. Ancak Riskbank'ın politika faizi patikasını Kasım ayında 25 baz puanlık ek bir artış olasılığını biraz daha yüksek gösterecek şekilde ortaya koyacağı da öngörülüyor.

DNB, yeni politika faizi patikasının şu anki %4,05'e kıyasla %4,10 ile zirve yapmasını bekliyor. Haziran toplantısından bu yana açıklanan verilerin beklenenden biraz daha güçlü olması, dirençli bir İsveç ekonomisini yansıtırken, kron zayıfladı.

DNB Markets, "Kasım ayında bir faiz artırımı daha yapılabileceğini kabul etmekle birlikte, Eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımının bu artırım döngüsünün son hamlesi olacağı yönündeki tahminimizi koruyoruz" dedi.

Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

 

ECB'nin faiz politikası ne olacak?

 

JPMorgan: BOJ negatif faiz ve getiri kontrolünü 2024'te kaldıracak

 

Citi, BoE'den son bir faiz artırımı bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)