BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYargıtay cezasını onadı!----

Yargıtay cezasını onadı!

Yargıtay cezasını onadı!
24 Aralık 2014 - 14:57 www.finansgundem.com

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 75  sanığın yargılandığı davada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın  temyiz incelemesini 69 sanık yönünden yaptı. 
 
Daire, sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya "Yasadışı  silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan 5  yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı. 
 
 Avcı'ya, "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik  silah bulundurup taşımak" suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek  onandı. Bu suçtan verilen cezada 1/6 oranında takdiri indirim uygulanmasına karar  verildi. 
 
Kitap nedeniyle verilen cezalara bozma 
 
Hanefi Avcı'ya, yazdığı "Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün  Cemaat" isimli kitabında, "Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve  kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme" suçundan verilen 2 yıl 6 ay  hapis cezası ile kitabı nedeniyle "yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör  örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu"nu işlediği  gerekçesiyle verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ise bozuldu. 
 
 Dairenin gerekçesinde, Avcı'ya yüklenen bu suçların tarihleri ve  işlenme yöntemleri ile temel şekli itibarıyla gerektirdiği cezanın süresine göre,  hükümden önce 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Kanun'un basın ve  yayın yoluyla işlenen suçların erteleneceğine dair geçici 1. maddesi kapsamında  kaldığı belirtildi.   
 
Bu nedenle Avcı hakkında bu suçtan açılan davaya ilişkin kovuşturmanın  ertelenmesine karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesinin kanuna aykırı olduğu  ifade edildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)