BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYapım işlerinde 'yerli malı' düzenlemesi----

Yapım işlerinde 'yerli malı' düzenlemesi

Yapım işlerinde 'yerli malı' düzenlemesi
13 Aralık 2017 - 13:14 www.finansgundem.com

Yapım işlerinde kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanla yazılımın tamamının veya belli bir kısmının yerli malı olması şartı getirilebilecek

Yapım işlerinde kullanılacak makine, malzeme ve  ekipmanla yazılımın tamamının veya belli bir kısmının yerli malı olması şartı  getirilebilecek. 

Kamu İhale Kurumunun "Yapım İşleri İhaleleri Uygulama  Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kamu İhale Kurumu tarafından ilan edilen listede yer alan  ve ihale konusu işte kullanılacak makine, malzeme ve ekipman yerli malı olacak.

Sözleşmede yerli malı zorunluluğu aranan makine, malzeme ve ekipmanla  yazılımın kontrolü yapı denetim görevlisinin sorumluluğunda bulunacak.

Yapım işlerinde kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanla yazılımın  tamamının veya bir kısmının yerli malı olması şartı getirilebilecek.

Yerli malı olması zorunlu makine, malzeme ve ekipmanla yazılıma  ilişkin yerli üretimin, doğal afetler, kanuni grev, genel salgın hastalık, kısmi  veya genel seferberlik ilanı gibi nedenlerle sona ermesi veya yetersiz hale  gelmesi ya da diğer zorunlu nedenlerle yerli malı olarak temin edilmesinin mümkün  olmadığı durumlarda, yüklenicinin yazılı başvurusu üzerine idarenin onayıyla  sözleşme konusu işte yerli malı olmayan makine, malzeme ve ekipmanla yazılım  kullanılabilecek.

Bu gibi durumlarda iş programı dikkate alınarak gerektiğinde yükleniciye ek süre verilebilecek.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)