BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'den yüksek kâr beklentisi!----

Yapı Kredi'den yüksek kâr beklentisi!

Yapı Kredi'den yüksek kâr beklentisi!
19 Ocak 2016 - 10:31 www.finansgundem.com

Şeker Yatırım, Bankacılık Sektörü 4Ç Kâr Beklentileri'ni açıkladığı bir analiz yayınladı

Şeker Yatırım bankacılık sektörü dördüncü çeyrek karlarına yönelik tahminlerini yayınladı. Şeker Yatırım en yüksek kar artışı yaşanacak banka olarak Yapı Kredi'yi öne çıkardı. 

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:
 

"En yüksek kâr artışı ile Yapi Kredi ön plana çıkarken, dördüncü çeyrekte sonuçlar nispeten güçlü
 
Yılın son çeyreğinde takip ettiğimiz bankaların toplam net kârında çeyreksel yüzde 43 artış beklemekteyiz. Yapı Kredi Bankası’nın çeyreksel %89 kâr artışıyla rakiplerinin önüne geçeceğini düşünmekteyiz. Gelir kalitesi açısından iyi bir çeyrek gözlemliyoruz.
 
Çekirdek gelirlerin, kredi getirisi/mevduat maliyeti makasının korunması, TÜFE’ye endeksli menkullerin getirilerinin son çeyrekte yükselmesi ve mevsimsellik etkisinde artan komisyon gelirleri sayesinde çeyreksel olarak yüzde 11 artacağını tahmin ediyoruz. Net faiz marjında çeyreksel 34 baz puan genişleme olacağını düşünmekteyiz.
 
Bunların yanında, swap kaynaklı artan sermaye piyasası zararları, ivmesi azalmasına rağmen devam eden komisyon geri ödemeleri ve kurdaki zayıflama ile azalan genel karşılık giderleri banka karlarını bu çeyrek olumsuz etkileyebilecek unsurlardır.
 
Yapı Kredi Bankası’nın dördüncü çeyrekte kârını çeyreksel yüzde 89 artırarak öne çıkmasını bekliyoruz. Tüfeks gelirlerindeki artış ve sermaye piyasası zararlarının azalması kârlılık artışını açıklamaktadır. Değerleme açısından ise, 2016 tahmini 6,9 F/K oranı, 0,6 F/DD ve yüzde 10 sermaye getirisi (rakipler ort. yüzde 12) ile rakiplerine göre iskontolu işlem gören Yapi Kredi’nin adil fiyatlandığını düşünmekteyiz.
 
Yapı Kredi’nin ardından Garanti’nin de kârlılıkta iyi bir performans sergileyeceğini beklemekteyiz. Bu çeyrek TÜFE’ye endeksli menkul gelirlerinin artması ve kredi getirisi/ mevduat maliyeti makasının iyi yönetilmesi sayesinde bankanın net faiz marjında 51 baz puan yükseliş öngörmekteyiz.
 
İş Bankası’nda sermaye piyasası zararlarının azalması ve komisyon gelirlerindeki güçlü seyretmesi karlılık artışında etkili olacaktır. Halkbank’ta Tüfeks gelirlerindeki artış ön plana çıkarken, Akbank’ta karşılık giderlerinin kurdaki toparlanma ile azalması ve artan Tüfeks gelirleri etkili olacaktır. Vakıfbank’ta ise hem artan Tüfeks gelirleri hem de güçlü tahsilatların etkisinde yükselen diğer bankacılık gelirleri kârlılığı olumlu etkileyecektir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)