BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi’den, IBAN numarası olmadan 7/24 hızlı ve kolay para transferi----

Yapı Kredi’den, IBAN numarası olmadan 7/24 hızlı ve kolay para transferi

Yapı Kredi’den, IBAN numarası olmadan 7/24 hızlı ve kolay para transferi
12 Kasım 2020 - 20:52 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, “Kolay Adresleme Sistemi”yle müşterilerinin uzun IBAN ve hesap numaraları yerine cep telefonu numarası, TCKN ve e-posta adresi gibi bilgilerini kullanarak para transferini kolaylıkla yapmalarını sağlayacak.

Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi, müşterilerinin hayatını kolaylaştıran yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. TCMB tarafından 18 Aralık 2020’de başlatılacak ve 7/24 para transferinin gerçekleştirilmesini sağlayacak anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında hayata geçirilen “Kolay Adresleme Sistemi”yle Yapı Kredi, müşterilerinin uzun IBAN ve hesap numaraları yerine cep telefonu numarası, TCKN ve e-posta adresi gibi bilgilerini kullanarak para transferini kolaylıkla yapmalarını sağlayacak.

Sınırları kaldıran bir yenilik daha

Müşteri odaklı hizmet modeliyle bankacılığın sınırlarını kaldırdıklarına dikkat çeken Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, “Dijital alandaki yatırımlarımızı müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda son teknoloji ve trendlere göre şekillendirerek hayata geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz bu dijitalleşme çağında, müşterilerimizin bankacılık işlemlerini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda TCMB tarafından yürütülen FAST sistemine büyük bir hızla entegre olduk. Kolay Adresleme Sistemi’ne de dâhil olarak; müşterilerimizin para transferi işlemlerini olabildiğince hızlı, güvenli ve rahat bir hale getirdik. Müşterilerimizin Yapı Kredi Mobil ve İnternet Şubesi üzerinden kişisel bilgileriyle hesap/IBAN numaralarının eşleştirilmesini sağlayan bu sistem sayesinde, hesap paylaşımı sırasında ortaya çıkabilen sorunların da önüne geçebiliyoruz. 2 Kasım tarihinden itibaren müşterilerimiz mobil uygulamamız ve İnternet şubemiz üzerinden bilgilerini girerek hesap eşleştirmelerini yapmaya başladı. Hızla gerçekleştirilebilen bu işlem sayesinde para transferini, müşterilerimiz için çok daha kolay bir noktaya taşıyoruz. Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak, müşterilerimize sunduğumuz her yeniliğin hayatı kolaylaştıran ve sınırları kaldıran bir yapıda olmasını amaçlıyoruz. Kurum kimliğimizin önemli bir parçası olan yenilikçi ruhumuzla geleceğin bankacılığını bugünden inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.

TCMB tarafından yürütülen FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemi içinde yer alan “Kolay Adresleme Sistemi”nde Yapı Kredi Mobil ve Yapı Kredi İnternet Şubesi üzerinden kolayca hesap eşleştirmesi gerçekleştirilebiliyor. Kolay Adres Tanımlaması yapmak için, Yapı Kredi Mobil’e giriş yaptıktan sonra Hesaplarım - Kolay Adres Tanımı ve Listeleme adımlarını izlemek veya Bireysel İnternet Şubesi’ne giriş yaptıktan sonra Hesaplarım - Kolay Adreslerim sekmesinden kişisel bilgileri istenen hesaba tanımlamak yeterli oluyor. Hatalı IBAN paylaşımı gibi sorunların da önüne geçerek zorlukları ortadan kaldıran Kolay Adresleme Sistemi ile saniyeler içerisinde para transferi sağlanırken müşteri deneyimi de bir üst noktaya taşınıyor. Önümüzdeki dönemde kullanılmaya başlanacak FAST ile EFT işlemlerinde saat sınırı da ortadan kalkıyor ve 7 gün 24 saat para transferi yapılabiliyor.

Merkez Bankası'ndan dijital yenilik: FAST

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)