BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi İtalyan bankacıların sıçrama tahtası----

Yapı Kredi İtalyan bankacıların sıçrama tahtası

Yapı Kredi İtalyan bankacıların sıçrama tahtası
20 Haziran 2015 - 04:15 www.finansgundem.com

Yapı Kredi'de göreve yapan İtalyan bankacıların UniCredit'te büyük görevlere getirilmesinin sırrı ne?

Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan Ortağı UniCredit, en tepe görevlere Türkiye'de Yapı Kredi'de görev yapan İtalyan Bankacıları getiriyor. Vahap Munyar, Hürriyet'teki yazısında, Yapı Kredi'deki görevleri sonrası UniCredit'te büyük görevlere getirilen İtalyan bankacıların listesini ve Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın'ın, İtalyan bankacıların UniCredit'teki başarılarında Yapı Kredi'nin rolüyle ilgili açıklamalarına yer verdi.

İşte Munyar'ın o yazısı:

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın'la Şampiyonlar Ligi Finali için Berlin'e giderken uçakta bu yılın ilk aylarına kadar Yapı Kredi'de Genel Müdür Vekilliği görevini yürüten Carlo Vivaldi ile karşılaştık.
Yolculuk sırasında Yapı Kredi'nin şimdiki Genel Müdür Vekili Niccolo Ubertalli'yle yan yana oturan Vivaldi'yi Berlin'e indikten sonra göremeyince Açıkalın'a sordum:
- Carlo artık bizimle değil. O buradan UniCredit ekibine katıldı.
Vivaldi'nin yeni görevine dikkat çekti:
- Carlo, Yapı Kredi'deki görevinin ardından bu yıl UniCredit CEE Başkanlığına atandı.
- Yapı Kredi'de görev yaptıktan sonra UniCredit'te yükselen başka İtalyan bankacı var mı?
- Olmaz olur mu? En başta UniCredit'in şimdiki global CEO'su Federico Ghizzoni var. Ghizzoni, Yapı Kredi'de Genel Müdür Vekili olarak görev yapmasının ardından UniCredit CEE (Orta ve Doğu Avrupa) Başkanlığına atandı. Ardından da UniCredit Group CEO'su oldu.
Bunun üzerine Açıkalın'dan Yapı Kredi'deki görevi sonrasında kariyerinde yükselişe geçen İtalyan bankacıların listesini istedim. Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermert hazırlayıp gönderdi:
- UniCredit Group CEO'su Ghizzoni ve CEE Başkanı Carlo Vivaldi'den Faik Bey bahsetmişti. Diğer yöneticilerin durumu şöyle:
* Alessandro Decio: Yapı Kredi'de Genel Müdür Vekilli görevinde bulundu, şimdi UniCredit CRO'su (Risk Yönetimi Başkanı).
*  Marco Cravario: Yapı Kredi'de CFO, yani Mali İşler ve Finansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Şimdi UniCredit Romanya Genel Müdür Vekili.
* Massimiliano Fosatti: Yapı Kredi'de CRO (Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı) görevinde bulundu. Şimdi UniCredit İtalya CRO'su.
Yapı Kredi'nin İtalyan bankacıların yükselmesine nasıl bir katkısı olduğunu merak ettim, bankanın yönetim kadrosundan şu yanıtı aldım:
- Yapı Kredi'nin köklü iş yapma biçimini öğreniyorlar. En önemlisi kriz yönetiminde deneyim kazanıyorlar. Ayrıca, Türkiye pazarı gibi aşırı rekabetçi bir ortamda işi makro olarak görme şansı yakalıyorlar.
Niccolo Ubertalli, 4-5 aylık Türkiye deneyiminden benzeri izlenim aktardı:
- Türkiye'de büyüme olanağı, potansiyeli var. Ancak, müthiş de bir rekabet yaşanıyor. Böyle bir rekabet deneyimi İtalya'da yok.
UniCredit'in en başarılı varlıkları arasına giren, Koç'la ortak olduğu Yapı Kredi, İtalyan yöneticiler için "atlama taşı"na dönüşmüş görünüyor...
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)