BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi 2015 1. çeyrek karını açıkladı----

Yapı Kredi 2015 1. çeyrek karını açıkladı

Yapı Kredi 2015 1. çeyrek karını açıkladı
08 Mayıs 2015 - 18:01 www.finansgundem.com

Yapı Kredi 2015 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

Yapı Kredi, 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide net kârını 501 milyon TL olarak açıkladı. Toplam aktifleri yüzde 11 artan bankanın, sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,3 olarak gerçekleşti. Toplam gelirleri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 2 milyar 409 milyon TL’ye ulaştı. Kredi ve mevduatta pazar payını artıran Yapı Kredi’nin toplam nakit kredileri yılın başından bu yana yüzde 8 artış ile 135.5 milyar TL, toplam mevduatı ise yüzde 11 artış ile 119.7 milyar TL’ye yükseldi.
 
Uyguladıkları Akıllı Büyüme stratejisi doğrultusunda, kaynaklarını verimli kullandıklarını ve katma değeri yüksek alanlara odaklanarak hem krediler, hem de müşteri mevduatı sıralamalarında özel bankalar arasında bir basamak yukarı çıktıklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın  “Kredi pazarında payımızı 15 baz puan artırarak yüzde 10,4’e yükselttik. Böylelikle toplam nakit kredi hacminde üçüncü en büyük özel banka konumuna ulaştık. Sektörün üzerindeki bu büyümemizde, müşteri odaklı yaklaşımımızla TL cinsi kurumsal ve ticari kredi hacimlerinde yüzde 9, KOBİ kredilerinde yüzde 10, bireysel ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 9 artış göstermemiz önemli rol oynadı. Toplam mevduatta ise 45 baz puan artış sağlayarak pazar payımızı yüzde 10,5’e yükselttik. Bu alanda da bankalar mevduatı arındırılarak müşteri mevduatına bakıldığında sıralamada yine bir basamak üste çıkarak üçüncü en büyük özel banka olduk. Yılın geri kalan dönemlerinde de müşterilerimizle birlikte bu sağlıklı gelişmemizi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
 
Fonlama kaynaklarını çeşitlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Açıkalın, “Aynı zamanda, bono ihraçları, orta vadeli tahvil programı ve yenilenen sendikasyon kredimiz sayesinde fonlama tabanımızı çeşitlendirmeyi sürdürdük” dedi.
 
YATIRIMLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ
 
Geçtiğimiz sene ağırlık verdikleri yatırımları 2015 yılında da sürdürdüklerini belirten Açıkalın, şu bilgileri verdi: “Dağıtım kanallarımızı genişletmeye ve müşteri odaklı bankacılık anlayışımızla müşteri tabanımızı büyütmeye devam ediyoruz. Büyüme stratejimiz doğrultusunda ilk çeyrek itibarıyla toplam şube sayımız 1.007’ye, ATM ağımız ise yeni eklenen 125 ATM ile 3.731’e ulaştı. 726 arkadaşımızın Yapı Kredi Ailesi’ne katılmasıyla toplam çalışan sayımız ise 19.260’a yükseldi. Diğer yandan ilk çeyrek itibariyle 102 bin yeni müşteri kazandık ve toplam müşteri sayımız 11 milyona yaklaştı.
 
2015’in geri kalanında da “Akıllı Büyüme” stratejimiz doğrultusunda belirlediğimiz alanlarda öncü, yenilikçi ve lider konumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Büyüme stratejimiz doğrultusunda farklı bölümlere insan kaynağı yatırımları gerçekleştiriyoruz. Teknoloji altyapısında iyileştirmeler ve verimlilik artışı sağlayacak projelere de devam ediyoruz.
 
Öte yandan şube ağımızı genişletmek ve şubelerimizi yenilemek yine gündemimizde yer alırken, hızla değişen dünya ve farklılaşan müşteri talepleri ile birlikte mobil bankacılık başta olmak üzere tüm dijital kanallarımızı da geliştirip zenginleştiriyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımımız ve ‘Hizmette Sınır Yoktur’ anlayışımızla müşterilerimizin tüm finansman ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya, ihtiyaçlarına uygun ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”
 
KREDİ KARTLARI, LEASİNG VE FAKTORİNG’DE PAZAR LİDERLİĞİMİZ SÜRÜYOR
 
Türkiye’nin ilk kredi kartını sunan Banka olarak 27 yıldır öncü konumlarını sürdürdüklerini belirten Açıkalın, “Türkiye’nin en bonkör kartı Worldcard ile kredi kartları alacak bakiyesinde yüzde 21,7, kredi kartı cirosunda yüzde 19,1 ve kart sayısında yüzde 17,9 ile pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. Yapı Kredi olarak kendi alanlarında en önde yer alan portföy, yatırım, leasing ve faktoring alanlarındaki iştiraklerimiz ve yurtdışındaki bankalarımızla güçlü bir finansal hizmet grubuyuz. Bu anlamda Yapı Kredi Faktoring toplam ciro bazında yüzde 16,9, Yapı Kredi Leasing yüzde 18,3 pazar payı ile kendi sektörlerinde liderliklerini sürdürüyor”dedi.
 
BAŞARILARIMIZ ÖDÜLLERLE TAÇLANIYOR

 
Öte yandan farklı alanlarda aldıkları ödüller ile de başarılarını pekiştirdiklerini ifade eden Açıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu: “Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yayınlanan “Dünyanın En Değerli Markaları" listesinde Yapı Kredi olarak Türk finans markaları arasında da 4. en değerli banka olduk. European Business Awards’un Avrupa iş çevreleri için örnek oluşturacak firmaları belirlediği yarışmasında ise “Müşteri Odaklı Bankacılık” kategorisinde Ruban d’Honneur ödülüne layık görüldük. Ayrıca, Yapı Kredi olarak, Kariyer.net’in “İnsana Saygı Ödülleri’nde bu yıl da üç ödül kazandık. Etik Değerler Merkezi Derneği’nin bu yıl üçüncüsü düzenlediği ödüller kapsamında üçüncü kez Türkiye’nin en etik şirketi seçildik. Ayrıca son iki yıldır Fitch Ratings tarafından en yüksek portföy yönetim notunu alan Yapı Kredi Portföy finans dünyasının önemli yayın kuruluşlarından EMEA Finance Magazine tarafından verilen “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi” ödülünün üstüste üçüncü kez sahibi oldu.” 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)