BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYapay ete 'helal' onayı----

Yapay ete 'helal' onayı

Yapay ete 'helal' onayı
11 Eylül 2023 - 16:59 www.finansgundem.com

Şeriat bilginleri, kültür etinin kullanılan kök hücrelerin helal kaynaklardan alınması koşuluyla tüketilebileceğini belirttiler.

Bir süredir tartışmalar yaratan laboratuvarda üretilen etin helal olup olmadığı yeniden gündemde. Laboratuvarda üretilen et ile ilgili bazı kesimlerin çekinceleri olunca endüstri de bu konuda harekete geçti.

Sözcü'de yer alan habere göre etlerin, İslam anlayışına göre helal olup olmadığı muamması için ABD ve Singapur’dan uzmanlar, laboratuvarda et yetiştiren start-up’lara yeşil ışık yaktı. Artık şirketler, ürünlerinin milyarlarca insan için uygun olup olmadığını test etmeye çalışıyor.

Karar ticarileşmenin temelini oluşturuyor

Dini beslenme sertifikasyonu ülkeden ülkeye değiştiği ve farklı bölgelerdeki dini otoritelerin farklı görüşleri olabileceği için süreç pek de kolay ilerleyecek gibi durmuyor.

Alternatif protein savunuculuğu grubu Good Food Institute Genel Müdürü Mirte Gosker, Eat Just kararının piyasadaki et ürünlerinin helal statüsünü hemen değiştirmediğini, ancak ticarileşmenin temelini oluşturduğunu söyledi.

Laboratuvarda yetiştirilen veya kültürlenmiş et, bezelye ve soya proteini içeren bileşenlerden yapılan Beyond Meat ve Impossible Foods gibi şirketler tarafından üretilen bitki bazlı etin aksine, hayvan hücrelerinden yapılıyor ve biyoreaktörlerde yetiştiriliyor.

Laboratuvarda yetiştirilen ete güçlü talep 

İslam alimleri, ürünün helal sayılması için hücre dizisinin, İslam hukukuna göre kesilen ve izin verilen besinlerle beslenen bir hayvandan elde edilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

Eat Just’ın CEO’su ve kurucu ortağı Josh Tetrick, şirketin ürünlerinin helal olmasını sağlamaya başlayacaklarını söyledi.

Tetrick, Suudi Arabistan’da ve Orta Doğu ile Güneydoğu Asya’nın diğer bölgelerinde laboratuvarda yetiştirilen ete yönelik güçlü bir talep olduğunu söyledi: “Önceliklerimiz teknolojinin ölçeğini büyütmek, maliyetleri azaltmak ve helal olmadığı sürece et yemeyen 2 milyar insan da dahil olmak üzere herkese açık olmasını sağlamak.”

Çin'de fabrika kuruldu: Yapay et devrimi yaygınlaşıyor!

 

İtalya'da yapay et ve sentetik gıda yasağı

 

Laboratuvarda üretildi, ilk onayı aldı: ABD'de yapay et dönemi!

 

Bill Gates yapay et için geri adım attı!

 

Yapay ete karşı biftek pasaportu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)