BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYandexGo uygulamasını hackledi: Tüm taksileri aynı adrese çağırdı----

YandexGo uygulamasını hackledi: Tüm taksileri aynı adrese çağırdı

YandexGo uygulamasını hackledi: Tüm taksileri aynı adrese çağırdı
02 Eylül 2022 - 14:03 www.finansgundem.com

Yandex'in taksi hizmeti verdiği Yandex Go uygulaması Rusya'nın başkenti Moskova'da hackerlerin hedefi oldu. Uygulamayan hackleyen bir kişi, uygun tüm taksileri aynı noktaya çağırdı, bu da kentte trafiğin sıkışmasına sebep oldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlayan saldırılarının ardından bazı Rus şirketleri bilgisayar korsanları tarafından hedef alındı. Hackerların Rusya'daki son hedefi ise Yandex'in taksi hizmeti verdiği YandexGo uygulaması oldu.

Forbes Russia'nın aktardığı habere göre, 1 Eylül sabahı Moskova'daki sürücüler kentin batısındaki Kutuzovsky Caddesi'ndeki olağandışı taksi trafiğinden şikayet etti. Sürücüler, yaklaşık 40 dakika boyunca taksilerin oluşturduğu trafik sıkışıklığında mahsur kaldı.

YandexGo uygulamasını hackleyen bir kişi, uygun tüm taksileri aynı adrese çağırdı. Bu da kentte trafik sıkışıklığına sebep oldu.

Yetkililer, güvenlik birimlerinin bunu derhal durdurduğunu açıklarken, gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için algoritmanın zaten iyileştirildiği ifade etti.

Diğer yandan şu anda hackerların kim olduğunun bilinmediği aktarıldı.

Facebook hacklendi mi?

 

Starlink’i hackleyen araştırmacılara para ödülü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)