BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYalova'da fırtına tekneleri parçaladı----

Yalova'da fırtına tekneleri parçaladı

Yalova'da fırtına tekneleri parçaladı
19 Kasım 2023 - 13:33 www.finansgundem.com

Yalova’da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentte sağanak ve fırtına nedeniyle deniz taştı. Esenköy'de limanda demirli tekneler parçalandı

Yalova'da sağanak, fırtına ve kar yağışı etkili oldu. Çınacık'ta deniz taşarken, Esenköy'de tekneler ya battı ya da parçalandı, Delmece'de de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Kentte dün başlayan sağanak ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde fırtınanın hızı, zaman zaman saatte 80 kilometreye kadar ulaştı. Çınarcık ilçesinde dalgalar nedeniyle deniz taştı.

Sahil bandındaki istinat duvarları, dalgaların etkisi ile zarar gördü. Balıkçı barınakları yıkılırken, tekneler de zarar gördü. Sahil yolunun bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Çınarcık ilçesi ve Esenköy beldesi arasında ise sağanaktan dolayı toprak kaymaları yaşandı. Ulaşım güçlükle sağlanırken, Karayolları ekipleri yoldaki kaya ve taş parçalarını temizledi.

'ZARAR BAYA BÜYÜK'

Esenköy beldesinde gece saatlerinde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle limanda bağlı yat, yelkenliler ve balıkçı tekneleri ya battı ya da parçalandı. Balıkçı barınakları yıkıldı. 20 tekne kullanılamaz hale gelirken, 3 milyon liralık zarar oluştuğu öğrenildi.

Esenköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kadir Usta, "Yaşanan belli; görüyorsunuz. Rıhtımlar, duvarlar, barakalar hepsi yerle bir. Limanda teknemiz battı. Limanın içine girilecek gibi değil. Gece saat 01.00'den itibaren başladı. Hala da devam ediyor. Zarar baya büyük, balıkçımızın da çok büyük zararı var" dedi.

LUNAPARKI DENİZ SUYU BASTI

Yalova'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle Süleymanbey Mahallesi'ndeki lunapark, taşan deniz suları ile doldu. Lunaparkın içerisinde yer alan kafeteryanın camları kırıldı, masa ve sandalyeler rüzgar nedeniyle zarar gördü.

İşletme sahibi Ali Altınbaş, afet yaşadıklarını söyleyerek, "Dün gece çıkan şiddetli rüzgar ve yağmurun etkilerinden bizler de nasibimizi aldık. Çok aşırı bir rüzgar vardı. Deniz, 3 metre kadar kabardı ve daha sonra dalgalar 5 metreye çıktı. Dalgalar, şiddetli rüzgarın etkisi ile buradaki kafeteryamıza da zarar verdi. Denizden 20 metre kadar kum ve çakıllar sürüklendi. Doğal afettir, bu. Yetkililerden destek bekliyoruz. Canımız sağolsun diyoruz" dedi.

Yalova-Termal yolunun 6’ncı kilometresinde de 15 metrelik çam ağacı, kökünden kırılarak yola devrildi. Devrilen ağaç, belediye ekiplerince yoldan kaldırıldı.

Kuru yük gemisi tersanenin iskelesine çarptı



Yalova'nın Altınova ilçesi açıklarındaki kuru yük gemisi, fırtınada kıyıya sürüklenerek tersanenin iskelesine çarptı.

Altınova tersaneler bölgesine bakım için gelen kuru yük gemisi, açıkta demir attı.

Marmara Denizi'nde devam eden fırtına nedeniyle sürüklenen gemi, bölgedeki tersanenin iskelesine çarptı.

İhbar üzerine bölgeye sahil güvenlik ekipleri sevk edildi.

Aynı bölgedeki başka bir tersanede de bağlı geminin halatlarının kopması sonucu iskeleye vurduğu öğrenildi.

Delmece Yaylası'nda kar yağışı

Yalova'nın yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oldu. Çınarcık'ın Teşvikiye beldesine bağlı Delmece Yaylası'nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız devam ederken, kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. 

Zonguldak'ta fırtına: Gemi karaya oturdu

 

İzmit'te fırtına ağaç devirdi

 

Şile'de fırtına: Yeşilçay Deresi taştı

 



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)