BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancıların Merkez’den beklentisi yüzde 15----

Yabancıların Merkez’den beklentisi yüzde 15

Yabancıların Merkez’den beklentisi yüzde 15
24 Eylül 2021 - 08:04 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin Ekim ve Kasım'da 50'şer baz puan faiz indirmesini bekliyor. Barclays, TCMB'nin faizi yılsonuna kadar %15'e çekmesini bekliyor

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs, TCMB'nin Ekim ve Kasım aylarında da 50'şer baz puan faiz indirmesini bekliyor.

Kuruluşun TCMB'nin dünkü sürpriz faiz indirimi kararı sonrasında hazırladığı raporda TCMB'nin gösterge Faiz oranını 2022 yılı ortasına kadar %15'e çekeceği tahmin edildi.

Goldman Sachs, dünkü karar öncesinde TCMB'nin faiz indirimlerine Aralık ayında başlamasını bekliyordu. 2022 yılı ortasına kadar beklenen faiz indirimi ise yine %15'ti.

Değerlendirmeye göre TCMB'nin Ekim ve Kasım aylarında 50'şer baz puan faiz indirmesinin ardından faizi %15'e gelene kadar aylık 25'şer baz puan düşürmesi öngörülüyor.

Barclays, TCMB'nin faizi yılsonuna kadar %15'e çekmesini bekliyor

Barclays tarafından hazırlanan raporda TCMB'nin dünkü toplantısında faizi sürpriz şekilde 100 baz puan indirdiği hatırlatıldı. Bankanın sonraki toplantılarında da faiz indirimlerine devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

Değerlendirmede, TCMB'nin sonraki 3 PPK toplantısında da 100'er baz puanlık faiz indirimlerine giderek yıl sonunda gösterge faizi %15 seviyesine çekeceği öngörüsünde bulunuldu.

Faiz indirimi ne kadar gerçekçi

‘TCMB, yılsonunda faizi yüzde 16'ya indirebilir’

'Dolar 9,00 lirayı görmekte zorlanmaz'

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Eylül 2021 09:51

    Faiz indirim ile insanlar hiç değilse, karnı doyacka, borçlarını az biraz çevirecek, insanlar barınma, gıda, yiyecek, içecek, zorunlu harcamalarını kendileri karşılaya bilecek. DEvlet yukunu hafifletti. faiz indirimi kadar TL basarak kredi dağıtabilecek. boşa yabancı bekleneceğine siyasi bir hamleli faiz indirimi geldi. Sıcak para ucuz TL karşısında nasıl olsa kaliteli kurum firma arsa,ev,villa, otel, şirket alımları, borsa vb. ucuzluktan gelecek.  : ((  enflasyon hesabı enerji + gıda fiyatlarını içine almıyor. Farklı adımlar atıyor kendince ... Ya 2 yol var. 2 side dikenli. Ama ben karar verecek olsam, reel pıyasa için dun yapılanı yapardım. : (( ama çoğu kişide bu 2 yola mahkum olmazdı. beceriksizlık var.

  • Ali24 Eylül 2021 09:10

    Halk yüzde 25 e çıkmasını bekliyor

  • Alihan24 Eylül 2021 22:57

    Yüzde yirmibeş eksi faiz demektir yüzde altmış yetmişe çıkaracaksın reel getiri vereceksin dövizi kırarak zaman kazanacaksın üyesi olduğun IMF ile oturup anlaşacaksın böyle olacağı besbelli beceriksiz kişilerle kasıtlı olsa faiz indirilmez yükseltilmesi gerekirken akıl tutulması