BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYabancıların gözdesi faktoring mi?----

Yabancıların gözdesi faktoring mi?

Yabancıların gözdesi faktoring mi?
04 Mart 2011 - 12:27 www.finansgundem.com

Faktoring, finans dünyasının en hızlı büyüyen sektörlerinden. Sektörün işlem hacmi de 50 milyar doları geçti

Faktoring, finans dünyasının en hızlı büyüyen sektörlerinden. Finans alanında birinciliği kaptırmadığı gibi, yakaladığı büyüme oranlarıyla diğer sektörleri de epey geride bıraktı. Sektörün işlem hacmi de 50 milyar doları geçti.
Bu ivmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor. Sektörden bir yönetici, “önümüz açık, bu nedenle hisse almak için görüşme talep eden yabancı yatırımcıların sayısında artış var” diyor.
Yabancı ilgisi için birkaç neden sıralanıyor. Birincisi, sektörün hızlı büyümesi. Bir aracı kurum analisti, “sektör elindeki parayı çok hızlı döndürüyor. Bir şirket, elindeki parayı yılda ortalama 8 kez çevirebiliyor. Hiçbir finans kuruluşu bunu yapamıyor. Düşük bir marjla çalışsalar da sonuçta sermaye getirisi yüksek çıkıyor” diyor.
İkinci bir neden de, Basel 2 kriterlerinin uygulamaya girmesi olasılığı. Uygulamanın devreye girmesiyle özellikle küçük ölçekli şirketlerin bankalardan borçlanma konusunda sıkıntı çekeceği biliniyor. Bir şirketin yönetim kurulu başkanı da, “Bu durumda bankalardan borçlanmayan veya yüksek faiz ödemek istemeyen şirketler bize gelecek. Şirketlerin işleri de patlayacak” diyor.

Ekonomist

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET IŞIUK03 Nisan 2011 16:41

    evet becede yabancılar gözdesi 2011 yılı factoring olacak GARFA FACTORİNG FAVORİ TAKİP ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.