BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışı değişti----

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışı değişti

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışı değişti
10 Ekim 2023 - 21:35 www.finansgundem.com

Bank of America, Mehmet Şimşek'le bir araya gelen yabancı yatırımcıların izlenimlerinin aktarıldığı raporu yayımladı. Rapora göre yatırımcılar, Türkiye'yi çok hızlı toparlanmayı yönetecek bir ekonomi olarak görüyorlar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir araya geldiği yabancı fon yöneticilerinin izlenimlerini aktaran Bank of America'nın (BofA) raporuna göre, Türkiye'yi çok hızlı toparlanmayı yönetecek bir ekonomi olarak gördüklerini ifade eden yöneticiler, tam olarak bir toparlanma görebilmeleri için enflasyonda anlamlı bir düşüş görmeleri ve döviz tamponlarının oluşması gerektiğine işaret ettiler.

Bank of America (BofA) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 4-5 Ekim'de yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıya katılan fon yöneticilerinin izlenimlerini aktardı.

Şimşek ile görüşen fon yöneticileri değerlendirmelerinde, Bakan Şimşek’in şeffaf ve dürüst olduğunu düşündüklerini ifade ederek, politikacıların ortodoks ekonomiye desteği göz önüne alındığında politikanın tekrar yoluna girdiğini düşündüklerini kaydettiler.

Yatırımcıların en büyük endişesini yürütülmekte olan politikanın tersine çevrilmesi oluşturdu.

Türkiye'yi çok hızlı toparlanmayı yönetecek bir ekonomi olarak gördüklerini ifade eden yöneticiler, tam olarak bir toparlanma görebilmeleri için enflasyonda anlamlı bir düşüş görmeleri ve Döviz tamponlarının oluşması gerektiğini işaret ettiler.

Yabancı fon yöneticilerine göre, Türkiye'de CDS/tahvil yayılmalarında da anlaşılacağı üzere Türkiye'ye ilişkin risk değerlendirmesi son aylarda iyileşme gösteriyor. Piyasa şu anda 12-18 aylık bir gelecekte 1-2 kademe yükselme bekliyor.

Yakın vadedeki dış yükümlülüklerle ilgili endişelerin başında özellikle de oldukça ağır görünen 2024-27 geri ödeme planları geliyor.

Bunun Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın görev alanı dışında olduğunu farında olduklarını dile getiren yatırımcılara göre, teknik zorluklarla sonuçlanan bazı iç/dış politika faktörleri söz konusu.

AB Dış Eylem Hizmetleri'nin Doğu Akdeniz aramaları nedeniyle Türkiye'ye yaptırımları bulunduğunu hatırlatan yatırımcılar, "Bu da tahvil piyasasında herhangi bir yaptırım olmamasına rağmen Türk tahvillerinin çeşitli veritabanlarında “yaptırımlı” olarak algılanmasına neden oluyor ve zaman zaman bunu müşterilerimize açıklamak zorunda kalıyoruz" değerlendirmesi yapıyor.

Avrupa Konseyi'nin AİHM mahkeme kararlarının uygulanması konusunda Türkiye'yi incelediği gerçeği de dikkat çekiyor ve bazı Avrupa emeklilik fonlarının Türk devlet tahvillerini tamamen hariç tutmasının arkasında duruyor. Bu sorunların çözümüne yönelik her türlü çabanın yararlı olacağı belirtiliyor.

Piyasanın deprem yardım finansmanına bağlı etiketli bir tahvile olumlu bakacağını düşünen yatırımcılar, "Bu, özel gelişmekte olan piyasa fonlarının dışında ilgi çekebilecek bir alan” görüşünü dile getiriyor.

BofA'dan ABD ekonomisi yorumu

 

BofA, Türk bankaları için hedef fiyatını yükseltti

 

BofA'dan ECB faiz tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)