BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı yatırımcıların seçimlerden beklentisi ne?----

Yabancı yatırımcıların seçimlerden beklentisi ne?

Yabancı yatırımcıların seçimlerden beklentisi ne?
04 Haziran 2015 - 15:28 www.finansgundem.com

Türkiye'de pazar günü yapılacak seçimlerle ilgili yabancı yatırımcıların beklentileri ortaya çıktı

Wall Street Journal gazetesinin finans blogu Money Beat'te yer alan haberde, pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin son yılların en belirsiz seçimlerinden biri olacağına işaret edildi.
 
Analizde, yatırımcıların AK Parti'nin siyasi gücünü artırmak için ekonomik reform önceliğini bir kere atmış olduğu fikrine kapıldıklarına işaret edildi.
 
Bununla birlikte, yabancı yatırımcılar arasında Türkiye'de on yıla yakın süre sonra ilk kez koalisyon hükümetinin kurulma ihtimalinin de gündeme geldiği ifade edildi.
 
Fon yönetim şirketi Schroders'in gelişen ülke fon yöneticilerinden Mohsin Memon, "Şu anda portföyümüzde Türkiye'ye ağırlık veriyoruz. Güçlü bankacılık sistemi ve stratejik konumu açısından, Avrupa'da başlayan ekonomik iyileşmeden en fazla etkilenecek ülkelerden birinin Türkiye olduğu kanısındayız. Ancak karmaşık ve güven vermeyen bir koalisyon hükümeti, erken seçimi gündeme getirebilir ve bu da yatırımcılar arasında huzursuzluk yaratabilir" dedi.
 
JPMorgan Varlık Yönetimi'nin gelişen ülke stratejisti Andres Garcia Amaya, "Seçimler öncesinde biz Türkiye ağırlığımızı artırdık. Çünkü ne olursa olsun, belirsizliklerin seçimlerden sonra ortadan kalkacağı kanısındayız. Türkiye her zaman dalgalı seyir izleyen bir ülke ve bu ani hareket eden yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor" dedi.
 
Yatırım şirketi GAM'ın gelişen ülke fon yöneticisi Paul McNamara, "Türkiye şu anda gelişen ülke ekonomileri arasında en kırılgan ülkelerden biri. Şu anda Türkiye'de ekonomik reform açısından ilerleme kaydedilmediği kanısındayız" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)