BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı yatırımcılar Çin tahvillerindeki pozisyonlarını azalttı----

Yabancı yatırımcılar Çin tahvillerindeki pozisyonlarını azalttı

Yabancı yatırımcılar Çin tahvillerindeki pozisyonlarını azalttı
20 Şubat 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Yabancı yatırımcılar Çin tahvillerindeki pozisyonlarını ocakta azalttılar. Yabancıların tahvillerde pozisyonları 3,28 trilyon yuan seviyesine indi.

Çin Merkez Bankası'nın Şanghay Ofisi tarafından derlenen verilere göre, yabancı yatırımcılar Çin tahvillerindeki pozisyonlarını yeniden azaltmaya başladılar

Yabancı yatırımcıların Çin'in interbank piyasasında işlem göre yuan cinsinden tahvillerde pozisyonları ocak sonunda, 2022 sonundaki 3,39 trilyon yuandan 3,28 trilyon yuan seviyesine indi.

Aralık ayırndaki artış öncesinde yabancı yatırımcılar ellerindeki yuan cinsinden tahvilleri 10 ay üst üste azaltmışlardı. 2022 yılında 610 milyar yuan tutarında satış gerçekleştirmişlerdi.

Vontobel kredi analisti Cosmo Zhang, Fed'in para politikasını agresif şekilde sıkılaştırmasının Çin tahvillerinin getirilerini daha az çekici hale getirdiğine işaret ederek, Çin tahvillerinden sermaye çıkışının 2-3 yıl önceki kadar büyük olabileceği uyarısında bulundu.

Zhang, Çin'in ihracatının bu yıl çok parlak olmadığını ve cari işlemler fazlasının düşmesini beklediklerini de ifade etti.

Yabancı yatırımcılar Çin tahvil ve hisse senetlerinde net alıcı oldular

 

Yabancı yatırımcılar ellerindeki Çin tahvili miktarını azalttılar

 

Çin tahvillerinde yeni rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)