BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancı yatırımcılar Çin tahvil ve hisse senetlerinde net alıcı oldular----

Yabancı yatırımcılar Çin tahvil ve hisse senetlerinde net alıcı oldular

Yabancı yatırımcılar Çin tahvil ve hisse senetlerinde net alıcı oldular
18 Ocak 2023 - 11:23 www.finansgundem.com

Çin Devlet Döviz İdaresi (SAFE) deniz aşırı yatırımcıların Çin tahvillerindeki pozisyonlarını aralık ayında artırdıklarını, 10 aydır devam eden sermaye çıkışının tersine döndüğünü bildirdi.

Sermaye girişlerinin yeni yılda devam etmesini bekleyen Çin Devlet Döviz İdaresi (SAFE), yabancı yatırımcıların Aralık ayında nette 7,3 milyar dolar tutarında Çin tahvili ve 8,4 milyar dolar tutarında A-tipi Çin hisse senedi aldıklarını vurguladı.

Yabancı yatırımcılar bu ayın ilk yarısında da Çin hisse senedi ve tahvillerinde 12,6 milyar dolar tutarında net alım yaptılar.

SAFE açıklamasında, "Çin'in ekonomik büyümesinin istikrar kazanmasının desteği, yuan cinsinden varlıkların cazibelerinin artması ve yuan varlıklarını güvenli liman olarak değerlendirilmelerinin etkisiyle yabancı yatırımcıların Çin'in menkul kıymet piyasalarına istikrarlı şekilde yatırımı sürdürmelerini bekliyoruz" denildi.

Bu hafta JPMorgan ve Goldman Sachs Çin için 2023 GSYH büyüme tahminlerini yükselttiler. JPMorgan büyüme tahminini yüzde 4,4'ten yüzde 5,6'ya ve Goldman yüzde 5,2'den yüzde 5,5'e çıkardı.

Goldman Sachs'tan Çin ekonomisi tahmini

 

Çin'den yeni finansman paketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)