BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYabancı bankalardan Türkiye'ye ilgi----

Yabancı bankalardan Türkiye'ye ilgi

Yabancı bankalardan Türkiye'ye ilgi
07 Temmuz 2014 - 06:39 www.finansgundem.com

UniCredit CEO'su Federrico Ghizzoni, Merkez Bankası'nın yüksek enflasyon konusunda doğru adımı atacağını söyledi

İtalyan UniCredit bankasının CEO'su Federrico Ghizzoni, Merkez Bankası’nın yüksek enflasyon konusunda doğru adımı atacağına inandığını kaydetti. CNBC-e'ye özel bir röportaj veren Ghizzoni, “Ekonomide denge sağlandıkça, kredileri baskılamaya yönelik tedbirlerin de normal standarda döneceğini umuyoruz. Enflasyon bir sorun, ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası uluslararası anlamda saygınlığı yüksek bir merci. Bağımsızlığı da önemli. Merkez faizi artırdığında başka seçeneği yoktu. Bundan sonra da gereken adımları doğru biçimde atacağına inanıyoruz" dedi.

YABANCILARIN TÜRKİYE İLGİSİ SÜRECEKTİR

Ghizzoni, "Başka yabancı bankalar da Türkiye'nin kapısını çalacaktır" şeklinde konuştu. Ghizzoni, "Türkiye büyüyeceğimiz 3-4 ülkeden biri. Başka yabancı bankalar da Türkiye’nin kapısını çalacaktır. Bu anlamda Inteza'nın da şube açacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz" diye devam etti. İtalyan CEO, "Kredileri baskılamaya yönelik tedbirler makroekonomi için gerekliydi. Özellikle kredi kartları hem tüketiciler hem de bankalar için önemli bir faaliyet. Ancak karlılık açısından cazibesini yitiren bir iş koluna elbette yatırım da yapılmaz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)