BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemX neden İngilizce'deki en güçlü harf?----

X neden İngilizce'deki en güçlü harf?

X neden İngilizce'deki en güçlü harf?
09 Ağustos 2023 - 09:30 www.finansgundem.com

Oxford İngilizce Sözlüğü’nde toplamda 308 bin kelime olmasına rağmen, yalnızca 366 kelime “x” harfiyle başlıyor. Belki de bu yüzden İngilizce’nin en güçlü ve cazibeli harfi.

X-Files, X-Factor, X-Men, X Jenerasyonu, X-ray, X-rated ve X gezegeni… bu harf popüler kültürde ve endüstrilerde bilinmeyen, geleceğe dair veya çarpıcı bir şeyi ifade etmek için bir kısaltma olarak kullanılıyor.

Harfin şekli her şeyi simgeleyebilir. Aşktan (e-posta ve metinlerimizi imzalarken kullandığımız öpücükler) yokluğa, yasaklamaya ve hatta ölüme kadar (kafatası ve çapraz kemik gibi). Dr. Samuel Johnson'ın 1755 tarihli İngiliz Dili Sözlüğü'nde "Sakson dilinde hiçbir kelimenin başlamadığı harf" olarak tanımladığı bir harf için oldukça etkileyici.

UCLA'deki Bibliyografik Çalışmalar Profesörü ve “The Alphabet: The Origins of Letters from Antiquity to the Present” (“Antik çağdan günümüze Harf Kökenleri: Alfabenin İcadı”) adlı kitabın yazarı Johanna Drucker "X, alfabede oldukça büyük bir saygınlığa sahip" diyor ve şöyle devam ediyor

“Düşündüğünüzde, kaç harf tek başına markalarda kullanılır? Çok değil."

Elon Musk'ın 'X' aşkı nereden geliyor?

 

Musk'a,"X logosu" soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)