BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWilliams: Faiz oranları gelecek yıl düşmeye başlayabilir----

Williams: Faiz oranları gelecek yıl düşmeye başlayabilir

Williams: Faiz oranları gelecek yıl düşmeye başlayabilir
07 Ağustos 2023 - 12:37 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranının gelecek yıl düşmeye başlamasını bekliyor

New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranlarının gelecek yıl düşmeye başlamasını beklediğini söyledi. Ancak Williams, gelecek yılın ilk yarısında bir faiz indiriminin verilere ve enflasyona bağlı olacağını belirtti.

Williams, The New York Times'a röportaj verdi.

Williams, "Sorunun tam olarak zamanlama ya da şeyler olduğunu düşünmüyorum. Hatta enflasyon düşüyorsa, büyümekte olan bir ekonomiye uygun para politikası duruşunu sürdürmek ve enflasyonun yüzde 2 seviyelerine doğru ilerlemesi için önümüzdeki yıl nominal Faiz oranlarının buna uygun olarak düşürülmesi doğal olacaktır." dedi.

New York Fed Başkanı, Eylül toplantısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bugün ile toplantı arasında çok fazla veri geleceğini, bunları analiz ederek doğru kararı vermeleri gerektiğini belirtti. Williams, "Gelecekteki bir toplantıda ne yapmamış gerektiğine dair herhangi bir tercihim yok." diye konuştu.

Williams, para politikasının iyi bir yerde olduğunu düşündüğünü, kesinlikle sıkılaştırıcı olduğunu belirterek, verilerin izlenmesi gerektiğine işaret etti.

Williams, gelecek yıl tahmininin işsizlik oranının yüzde 4'ün üzerine çıkacağını ifade ederek, "Ama bunun ne kadar olması gerektiğini kesin olarak söyleyemem. Bu tüm parçaların nasıl bir araya gelidğine bağlı olacak." dedi.

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz açıklaması

 

Bailey: Faiz oranının zirveye ulaştığımı söylemek için çok erken

 

BoE faizi 25 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)