BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWells Fargo’nun yatırım bankacılığı kolu satıldı----

Wells Fargo’nun yatırım bankacılığı kolu satıldı

Wells Fargo’nun yatırım bankacılığı kolu satıldı
24 Şubat 2021 - 16:20 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankaları arasında gösterilen Wells Fargo, Charles Scharf yönetiminde ilk büyük değişimi gerçekleştirdi. Banka yatırım bankası kolunu 2,1 milyar dolarlık anlaşmayla iki özel sermaye şirketine sattı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev Wall Street bankası Wells Fargo 2,1 milyar dolarlık anlaşmayla varlık yönetimi kolunun satışını gerçekleştirdi.

Financial News’in haberine göre, 600 milyar dolarlık varlığın yönetimini yapan Wells Fargo Asset Management özel sermaye şirketleri GTCR ve Reverence Capital tarafından satın alındı. Anlaşmanın bir parçası olarak Wells Fargo %9,9 oranında firmanın özkaynak faizine sahip olacak ve firmaya müşteri ve dağıtım ortağı olarak hizmet etmeye devam edecek.

Wells Fargo Asset Management CEO’su Nico Marais, anlaşma bu yılın ikinci yarısında tamamlandığında en üst görevde kalmaya devam edecek. Marais, 2019 yılından bu yana San Francisco merkezli firmanın baş yöneticiliğini üstleniyor.

ABD merkezli varlık yönetimi firması Legg Mason’ın CEO’su Joe Sullivan yeni oluşacak şirketin yönetim kurulu başkanı olacak.

Marais, "Bu işlem, şirketimizin büyümesinde ve evriminde önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Bu yeni ortaklık sayesinde işletmemiz, stratejimizi yürütecek ve müşterilerimizin yatırım hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak yenilikçi ürünler ve çözümler sunmak için daha da iyi bir konuma sahip olacaktır" dedi.

Söz konusu anlaşma 2019’da yeni görevine başlayan BNY Mellon’un Eski Patronu Charles Scharf’ın Wells Fargo CEO’su olarak yaptığı ilk büyük değişim olarak görülüyor.

Deutsche Bank, ABD ekonomisinden umutlu

 

Zengin yatırımcıların tercihi borsa ve gayrimenkul

 

Lagarde, Draghi’den daha mı başarılı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)