BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakWells Fargo’dan 550 milyon dolarlık ofis yatırımı----

Wells Fargo’dan 550 milyon dolarlık ofis yatırımı

Wells Fargo’dan 550 milyon dolarlık ofis yatırımı
28 Eylül 2023 - 17:24 www.finansgundem.com

Ticari gayrimenkul piyasasında yaşanan krize rağmen New York’un merkezinde astronomik fiyatlara ofis binası satışları durmuyor. Wells Fargo merkez binasına komşu olan 37 bin metrekarelik binayı 550 milyon dolara satın alıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük altı finans devinden biri olan Wells Fargo New York’un merkezindeki en büyük ofis binalarından birini satın almak için 550 milyon dolarlık ödemeyi kabul etti. Financial Times haberine göre New York’un 20 Hudson Yards bölgesinde bulunan bina daha önce iflas eden ünlü moda firması Neiman Marcus’a aitti.

Kabaca 37 bin metrekare büyüklüğünde olan üç katın üzerinde büyüklükteki bina Wells Fargo’nun 30 Hudson Yards bölgesindeki 46 bin metrekarelik komşu binası için tamamlayıcı bir ofis binası olacak.

2014 yılında Neiman bina için 50 yıllık kira anlaşması yapmıştı. Ancak lüks moda ürünleri satan şirket Mayıs 2020’de iflasını ilan etti. Şirketin internet üzerinden satışlarda düşük ciro sağlaması, borç yükü ve Kovid-19 pandemisi lüks moda devinin iflasını getirdi.

İflas, Hudson Yards'ın baş gayrimenkul geliştiricisi olan Related Companies ve ortağı Oxford Properties için de büyük bir darbe oldu. Işıltılı partilerle açılan bina bir yıldan biraz uzun bir süre sonra kapılarını kapattı.

Related'ın CEO'su Jeff Blau, geçtiğimiz aylarda alanı doldurmak için başka bir perakendecinin aksine bir ofis kiracısı arayacağını belirtmişti. Söz konusu yaklaşım uzaktan çalışma nedeniyle ofis gayrimenkulleri pazarında yaşanan krize rağmen New York’un en yeni ve en iyi donanımlı ofis kulelerine yönelik talebin canlı kaldığı inancını yansıtıyor.

Gayrimenkul firması Hudson Yards bölgesine ofislerden çok perakendecileri ve lüks kiracıları çekme hedefinden vazgeçmeye başladığını da gösteriyor. Zira Hudson Yards’ın ofis kuleleri bu satışla birlikte tamamen doldu. Bölgedeki diğer ofis kiracıları arasında BlackRock ve Facebook da bulunuyor.

Wells Fargo içinse ofis alanlarının genişletilmesi yatırım bankacılığı işletmesi kurma çabaları için kullanışlı olabilir. Geçen yıl BlackRock’tan Wells Fargo’ya katılan New Yorklu yatırım bankacısı Tim O’Hara Wall Street devinin bu alandaki gelişimini yönlendiriyor. Wells Fargo geçen hafta Morgan Stanley’nin eski bir üst düzey yöneticisi olan Thomas Nides’ı da yeni halkla ilişkiler başkanı olarak işe aldığını açıkladı.

Wells Fargo ve Related konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

‘Dolandırıcı milyarder’ davasında JPMorgan detayı

 

SEC Başkanı yineledi: Bitcoin menkul kıymet değil

 

ABD’deki Halkbank davasında duruşma tarihi açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)