BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiWells Fargo CEO’su: Ekonomide 'yumuşak iniş' ihtimali zor----

Wells Fargo CEO’su: Ekonomide 'yumuşak iniş' ihtimali zor

Wells Fargo CEO’su: Ekonomide 'yumuşak iniş' ihtimali zor
02 Haziran 2022 - 17:55 www.finansgundem.com

Wall Street bankası Wells Fargo’nun CEO’su Charlie Scharf FED’in yumuşak iniş hedeflerine ulaşma ihtimalinin zor olduğunu söyledi. Scharf’a göre kısa süreli bir resesyon dünyanın sonu değil

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalarda yüksek enflasyon ve resesyon korkuları hissedilmeye devam ediyor. Dev ABD bankası Wells Fargo’nun CEO’su Charlie Scharf ABD Merkez Bankası’nın oldukça zorlu bir görevle karşı karşıya olduğunu ve ekonomide yumuşak iniş hedeflerini gerçekleştirebilmekte zorlanacağını söyledi.

Reuters’ın haberine göre Scharf bir konferans sırasında yaptığı açıklamada, “Yumuşak iniş senaryosuna ulaşmak bugün içerisinde bulunduğumuz ortamda olağanüstü derecede zor” ifadelerine yer verdi.

CEO özellikle tüketicilerin yakıt ve gıda harcamaları konusunda yükselen fiyatların sonuçlarını doğrudan hissettiğini sözlerine ekledi. Scharf tüketici harcamalarının güçlü kalmasına rağmen ekonomik büyümenin yavaşladığına da dikkat çekti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wells Fargo CEO’sunun açıklamaları ABD Başkanı Joe Biden ile FED Başkanı Jerome Powell görüşmesini takip ediyor. Salı günü gerçekleşen görüşmede ikili son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan ABD enflasyonu da dahil olmak üzere ABD ekonomisinin içerisinde bulunduğu krizleri tartışmıştı.

Enerji fiyatlarındaki sert yükselişler de enflasyona ilişkin endişelerin artmasına sebep oluyor. ABD’de benzin fiyatları geçtiğimiz gün yeni bir rekora ulaşmış, bazı eyaletlerde bir galon benzinin fiyatı 5 dolara kadar çıkmıştı.

Küresel petrol fiyatlarındaki sert yükselişler Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) ve Rusya’nın da dahil olduğu OPEC+ üyelerini de harekete geçirdi. Gün içerisinde yapılan açıklamada OPEC+ grubu günlük petrol üretimini 648 bin varil artırmaya karar verdi. Söz konusu açıklamaya rağmen petrol fiyatlarındaki yükseliş durmuş değil. Perşembe günü itibariyle Batı Teksas ABD petrolü %0,67 artışla varil başına 115,61 dolardan, Brent petrol ise %0,48 yükselişle varil başına 116,85 dolardan işlem görüyor.

Sharf açıklamasında, “Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için ekonominin yavaşlaması gerekiyor. Eğer çok derin olmayan kısa süreli bir resesyon olursa herkes bir miktar acı çekecektir. Ancak sonuç olarak bu süreç sona erdiğinde herkes iyi durumda çıkacaktır” görüşlerine yer verdi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen bu hafta içerisinde yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl görünen enflasyon risklerini yanlış değerlendirdiğini itiraf etmişti. Yellen CNN International’daki açıklamasında, “Ekonomide enerji ve gıda fiyatlarını artıran beklenmedik ve büyük şoklar ve ekonomimizi kötü yönde etkileyen tedarik krizleri gerçekleşti. O zamanlar ne olduğunu tam olarak anlamamıştım, ama şimdi anlıyoruz” dedi.

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklenenden fazla düştü

 

Jamie Dimon hissedarlara sitem etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)