BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVujcic: Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon baskıları devam ediyor----

Vujcic: Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon baskıları devam ediyor

Vujcic: Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon baskıları devam ediyor
20 Haziran 2023 - 14:25 www.finansgundem.com

ECB üyesi Boris Vujcic, Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon baskılarının hala devam ettiğini belirterek,' ECB ekonomi için ideale yakın bir yumuşak iniş sağlamak istiyor ancak bu her zaman mümkün olmayabilir.' dedi

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hırvatistan Merkez Bankası Başkanı Boris Vujcic, Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon baskılarının hala devam ettiğini ve ECB'nin enflasyon ile mücadelede gerekenden daha fazlasını yapmanın gerekenden daha azını yapmaya göre maliyetini düşünmesi gerek söyledi.

Vujcic, ECB'nin enflasyonu yüzde 2 hedefine indirebileceğinden emin olduğunu belirtti. Ancak fiyat artışını o seviyelere geri çekmenin ekonomilere ceza vermekten kaçınmak için zamana yayılması gerektiğini vurguladı.

Vujcic, Londra'daki Euromoney etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Enflasyonu düşürmek bir bilimden ziyade bir sanattır. ECB ekonomi için ideale yakın bir yumuşak iniş sağlamak istiyor ancak bu her zaman mümkün olmayabilir" dedi.

'ECB'nin enflasyonu frenleme mücadelesi büyümeyi vuracak'

 

JPMorgan'dan ECB faiz tahmini

 

ECB'nin faiz kararı belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)