BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVTB Bank, robot fabrikası kuruyor----

VTB Bank, robot fabrikası kuruyor

VTB Bank, robot fabrikası kuruyor
22 Temmuz 2020 - 18:22 www.finansgundem.com

Rus VTB Bank'ın bir robot fabrikası kurduğu açıklandı. Bankanın bu adımı, 250 dijital çalışanı işten çıkarma planları kapsamında attığı ifade edildi

Rus VTB Bank, 2022 yılına kadar 250 dijital çalışanı üretim hattından çıkarma planları doğrultusunda bir robot fabrikası oluşturdu.

Rus VTB Bank, yeni robotların belge işleme ve veri girişi gibi rutin işlemlerin yükünü hafifleteceğini ve işleme maliyetini üç ila dört kat azaltacağını belirtiyor. İlk robotun, hangi süreçlerin otomatikleştirilebileceği ve otomatikleştirilmesi gerektiği konularında çalışanlar ile yapılacak görüşmelerin ardından yaklaşık iki veya üç ay sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor. Banka, yıl sonuna kadar optik karakter tanıma ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak belgelerin okunması, anlaşılması ve işlenmesi gibi görevleri otomatikleştirecek 60 robotu faaliyete geçirmeyi amaçlıyor.

Konu hakkında görüşlerini paylaşan VTB yöneticilerinden Vadim Kulik “Yeni robot programımız, süreçlerimizin hızlanmasına olanak sağlayacak. Ayrıca bu sayede verimsiz süreçleri belirleyecek, bunları iyileştirecek, maliyetleri optimize edecek ve operasyonel riskleri azaltacağız.” ifadelerini kullanıyor. VTB Bank, pandemi döneminde devlet istihdam destek programı kapsamında küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi başvuru verilerini işlemek için robot teknolojiden faydalandı. Banka bu sayede işlem sürelerini neredeyse 5 kat azaltmayı başardı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)