BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVolodin: UCM'nin Rusya'daki faaliyetleri yasaklanmalı----

Volodin: UCM'nin Rusya'daki faaliyetleri yasaklanmalı

Volodin: UCM'nin Rusya'daki faaliyetleri yasaklanmalı
25 Mart 2023 - 15:35 www.finansgundem.com

Duma Başkanı Volodin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya'daki faaliyetlerinin yasaklanması çağrısında bulundu.

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Rusya’daki tüm faaaliyetlerinin yasaklanmasını talep etti.

Kişisel Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Volodin, Rusya’nın üyesi olmaması nedeniyle kararlarını uygulamadığı UCM’nin ülkedeki herhangi faaliyetini de yasaklaması gerektiğine dikkat çekerken, bunun için yasal düzeyde çalışmaların başlatılacağını söyledi.

UCM’nin Rusya topraklarında herhangi bir faaliyetini yasaklayan mevzuatta değişiklikler yapılması ve UCM’nin kararlarının desteklenmesine karşı yasal tedbirlerin alınmasını isteyen Duma Başkanı, “UCM ile karşılıklı reddin sağlanmasına yönelik yasal çalışmaların organize edilmesi önemlidir. Rusya’nın dost ülkelerle hukuksal anlaşmalar yapması, bizim için çok daha gerekli ve değerlidir” diye konuştu.

Volodin, dünyadaki farklı yapıların Rusya Anayasası’na aykırı kararlar aldıklarında Rusya Devlet Başkanı’nın Rus vatandaşlarını korumak için her türlü tedbiri alabilme hakkına da sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin yargı yetkisi, dünya nüfusunun yarısından fazlasının yaşadığı ülkeler tarafından tanınmazken, bunlar arasında Rusya, Azerbaycan, Belarus, Mısır, Hindistan, Endonezya, İran, Kazakistan, Çin, Suudi Arabistan, ABD ve Türkiye de yer alıyor.

Güney Afrika, BRICS Zirvesi öncesinde UCM’nin Putin kararından kaçınmanın yollarını arıyor
Güney Afrika Cumhuriyeti, ağustosta ev sahipliği yapacağı BRICS Zirvesi öncesi, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında savaş suçları soruşturması kapsamında verdiği yakalama kararından kaçınmanın hukuki yollarını araştırıyor.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, devlet televizyonu SABC’ye verdiği demeçte, Putin’i ağustosta yapılacak zirveye davet etmenin hukuki yönlerini araştırdıklarını belirtti.

Pandor, bakanlık olarak bu konuda hukuki görüş beklediklerini dile getirerek, “Roma Anlaşması’nın üye devletlerinden biri olmaya devam ediyoruz. Ukrayna halkının durumundan endişeliyiz. Yapmak istediğimiz şey, her iki ülkeyi de barışa ikna etmek için onlarla ilişki kurmaya devam edebileceğimiz bir konumda yer almak.” ifadelerini kullandı.

Putin’in Güney Afrika’da düzenlenecek BRICS Zirvesi’ne katılması bekleniyor. Bununla birlikte Roma Anlaşması’na taraf ülkeler arasında yer alan Güney Afrika, UCM’nin aldığı karar gereği Putin’i tutuklayıp Lahey’e göndermekle yükümlü bulunuyor.

Güney Afrika, 2015’te ev sahipliği yaptığı Afrika Birliği Zirvesi’ne katılan dönemin Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir hakkındaki UCM’nin yakalama kararını uygulamamıştı.

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’le BRICS ülkeleri grubunda yer alan ve bu yıl BRICS dönem liderliğini üstlenen Güney Afrika’nın UCM’nin Putin kararını da uygulamaması bekleniyor.

Kremlin ile mevcut Güney Afrikalı liderler arasında, ülkeyi 1948-1994 yılları arasında yöneten beyaz ırkçı Apartheid rejimiyle mücadele yıllarından kalma derin ilişkiler bulunuyor.

Güney Afrika, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısına çekimser oy kullanan ülkeler arasında yer almıştı. Rusya Dışişleri Sergey Lavrov, ocakta Güney Afrika’yı ziyaret etmişti. (Gazetemru)

UCM'den Putin kararı: Tutuklanacak

Putin kararına füzeli yanıt: Lahey'i vururuz!

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden kritik 'Putin' açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)