BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVolkswagen'in skandalı 7 hükümetin başını ağrıtacak----

Volkswagen'in skandalı 7 hükümetin başını ağrıtacak

Volkswagen'in skandalı 7 hükümetin başını ağrıtacak
08 Aralık 2016 - 15:07 www.finansgundem.com

2015 yılında ortaya çıkan emisyon hilesinin ardından, Avrupa Birliği soruşturmayı başlattı ve iki aylık savunma süresi hakkı tanıdı.

Avrupa Komisyonu, bugün aralarında İngiltere ve Almanya da olan 7 ülkeye karşı yasal hareketleri başlattı. Sebebi ise araba üreticilerinin emisyon testlerinde yaptığı hile.

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemlerde Alman otomobil devi Volkswagen, emisyon testlerinde ciddi bir hile gerçekleştirmişti ve bu durum ortaya çıkmıştı. Avrupa Komisyonu ise bu duruma göz yuman veya fark etmeyen, İngiltere, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Litvanya ve Lüksemburg ülkelerine karşı emisyon testlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açıyor.

Bu hareket uzun zamandır bekleniyordu ve konuya dair Avrupa Komisyonu İç Pazar ve Sanayi Yöneticisi Elzbieta Bienkowska da açıklama yaptı, emisyon testlerinin araba üreticilerinin sorumluluğunda olduğunu fakat ülke yönetimlerinin de bunları kontrol etmesi gerektiğini dile getirdi.

Dava henüz ilk aşamada olsa da, bahsi geçen ülke ve hükümetlerinin savunma yapmak için iki aylık süresi var. Ardından Brüksel'de yeni bir toplantı yapılacak ve karar alınacak.

Volkswagen 2015 yılında 11 milyon dizel motorlu araçta hile yaptığını kabul etmişti ve araçları daha sonra geri çekmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)