BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVolcker yasası sert olacak----

Volcker yasası sert olacak

Volcker yasası sert olacak
08 Kasım 2013 - 07:26 www.finansgundem.com

Lew, bn büyük Amerikan bankalarını, Volcker yasasının, Wall Street'in beklediğinden daha katı olacağı konusunda uyardı

ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew, geçtiğimiz ay ABD'nin en büyük bankalarının CEO'ları ile yaptığı görüşmede, özsermaye ile yapılan ticareti yasaklayan Volcker yasasının son hâlinin, Wall Street'in sandığından daha sert olacağı uyarısında bulundu.

Konuya dair bilgisi olan 2 kaynak, daha önce detayları basında çıkmamış olan toplantıda Lew'in sektör liderlerine, regülatörleri, Volcker yasasının koşullarını sertleştirmeye ikna etmeye çalıştığını söyledi. Kaynaklar, Finansal Hizmetler Forumu'nun üyeleri olan banka yetkililerinin, yasanın nihai hâlinin, işlemlerini daha da kısıtlayacağı endişesiyle toplantıdan ayrıldıklarını belirtti.

Regülatörler 10 Aralık'tan itibaren açıklanabileceği tahmin edilen Volcker yasasına bu hafta son dokunuşlarını yapıyor. Bu zaman dilimi, regülatörlere, yönetimin kendi kendine belirlediği, yıl sonuna kadar yasanın hazır olması hedefini yakalama imkanı da tanıyacak.

Hazine Bakanlığı iç finansman müsteşarı Mary Miller, Yasa taslağı tamamlanmadan yapılması gereken çalışmaların olduğunu, ancak sürecin gidişatından memnun olduğunu dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)