BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVolcker yasası bankaları bölebilir----

Volcker yasası bankaları bölebilir

Volcker yasası bankaları bölebilir
14 Aralık 2013 - 15:58 www.finansgundem.com

FDIC Başkan Yardımcısı Hoenig, Volcker yasasının, büyük bankaları bölme çabalarını destekleyebileceğini söyleldi

ABD'nin TMSF'si Federal Mevduat Sigortaları Kurumu FDIC'nin Başkan Yardımcısı Thomas Hoenig, bankaların "kişiye özel işlemlerini" yasaklayan Volcker yasasının, ticari bankalar ile aracı kurumları ayırmaya yönelik çabalar için yararlı bir adım olduğunu belirtti.

Dublin'de yaptığı konuşmasında, "Önceden karşılaştığımız sürprizleri azaltmaya yardımcı olursa ve başarılıysa, hızı durduracağını düşünmüyorum" diyen Hoenig, Volcker kuralının, "Spekülatif işlemlerde hâlen piyasada olan riskler bakımından ilerleme kaydedilmesine yardımcı olabilir" dedi.

FDIC'ye katılmadan önce Fed başkanlığı yapmış olan Hoenig, 1999'dan önce ticari ve yatırım bankalarını ayıran Glass-Steagall Yasası'nın yeni versiyonu çağrısında bulundu. Uluslararası ve Avrupa İlişkileri Enstitüsü'nde verdiği konuşmasında Hoenig, "Bu ayrımı geri getirmek, ABD'nin en büyük finansal şirketlerinin sektördeki varlıklarını yüzde 20'den yüzde 55'e çıkarmasına neden olan gelişimi ters çevirebilir" diye konuştu.

Hoenig, son 5 yıldaki skandal ve bayağı performansların sürekli duyulmasının, bazı finansal şirketlerin başarılı olmak için "fazla büyük ve karmaşık" olduğu noktasına ulaştıklarını gösterdiğini savundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)