BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVladimir Putin nerede?----

Vladimir Putin nerede?

Vladimir Putin nerede?
16 Mart 2015 - 10:16 www.finansgundem.com

Rus liderin aniden ortadan kaybolması soru işaretlerine yol açtı. Kriz, AB tarafından yakından izleniyor…

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER
 
AB Rusya Temsilciliği tarafından hazırlanan özel raporda günlerdir kendisinden haber alınamayan  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kayboluşuna ilişkin iddialar yer alıyor.
 
Rapora gore Rusya liderinin bir haftadır halkın huzuruna çıkmamasına ilişkin olarak  Putin’in basın sözcüsü Peskov tarafından  yapılan açıklamada Putin’in hasta olduğuna ilişkin söylentiler yalanlandı. Pestov, Başkan’ın çok yoğun bir programı olduğunu vurguladı. Ayrıca Putin’in  Kırgız Devlet Başkanı Atambayev ile bugün St. Petersburg’da görüşmesi olduğu da belirtildi.
 
Raporda, resmi açıklamalara karşın Vedomosti gazetesinde yer alan editor yorumunda Başkan Putin’in sağlığının kötü olduğuna ilişkin spekülasyonlara yer verildiği belirtiliyor. Başkan’ın sözcüsü Peskov’un Rus halkı ve diğer ülkeleri Putin’in sağ ve sağlığının yerinde olduğuna dair ikna etmeye çalıştığı ancak bir çok önemli toplantının da Putin’in katılımı olmadan yapıldığına dikkat çekiliyor.
 
GÜCÜNÜ ARTIRMAK MI İSTİYOR?
 
Yorumda, güçlü bir “tek adam” yönetimindeki ülkelerde lider hakkındaki herhangi bir spekülasyonun çok büyük politik önem taşıdığı vurgulanıyor. Bu söylentilerin hem halka hem de dünyaya ülkenin durumu hakkında bir fikir verdiği ifade ediliyor. Genellikle liderin imajının ülkenin imajına yansıdığı ve Putin’in güçlü aktif ve sağlıklı lider imajının istikrarlı bir ülke imajı yaratmaya yönelik olduğu kaydediliyor.
 
Bu kapsamda, ekonomik krizlerin ve muhalefetin isyanlarının ise liderin iyi olmasına negatif bir şekilde etkide bulunduğu belirtiliyor. Yorumda, Başkan’ın ortadan kaybolmasının kendi gücünü arttırmak ve halkın tepkisini anlamak için bilinçli bir şekilde yapılmış olabileceği olasılığı da gözardı edilmiyor.
 
RUSYA’DA DÜZENİ SAĞLAMAK GÜÇTÜR
 
Raporda ayrıca ülkenin önde gelen yazarlarının  görüşlerine de yer veriliyor. Yazar Anton Nosik’in Rusya liderinin sağlığı hakkındaki sosyal medyadaki söylentilere anlam veremediği belirtiliyor. Nosik’e gore Rus halkı Putin’in hasta olduğunu ve istifa edeceğini umut edemez. Ayrıca Putin’den sonra Rus halkının yaşamının kökten bir biçimde iyiye doğru değişeceğini ummanın çok naïf bir düşünce olduğunu da vurguluyor. Bu düşüncenin  aksine, böyle bir durumda Rusya’da  düzeni sağlamanın çok güç olacağını ve Rusya’yı daha zor zamanların bekleyebileceğini belirtiyor.
 
 
CİNAYET İÇİN UZLAŞMA MI ARIYOR
 
Vadim Denisenko ise Putin’in Rus muhalif lider Nemtsov cinayetinden dolayı diğer hükümet üyeleriyle uzlaşmazlık içerisinde olduğunu ileri sürüyor. Denisenko, Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramzan Kadirov’un Nemtsov’un cinayeti ile ilgisi olduğuna dair ortaya atılan iddiaları dile getiriyor. Ayrıca bir çok hükümet üyesinin Çeçenistan’a federal bütçeden aktarılan büyük miktarda paradan dolayı rahatsız oldukları ve aktarılan bu paraların Kadirov’u neredeyse Rusya’nın en güçlü ikinci adamı haline getirdiğini de belirtiyor. Hükümette Kadirov’un etkisini zayıflatmaya yönelik bir girişim olduğunu da ileri sürüyor.
 
Raporda ayrıca Putin’in sağlığına yönelik söylentilerin  korkudan ve zor zamanlar yaşanmasına yönelik endişelerden kaynaklandığı da belirtiliyor. Putin’in sağlığının yerinde olduğu ancak bir estetik ameliyatı geçirdiği için gözden kaybolduğu iddialarına  da yer veriliyor. 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)