BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVize çetesinden 100 milyonluk vurgun----

Vize çetesinden 100 milyonluk vurgun

Vize çetesinden 100 milyonluk vurgun
26 Temmuz 2023 - 15:05 www.finansgundem.com

Kendilerini vize firması olarak tanıtıp ağına düşürdükleri kişilerden "vize işlem ücreti" alarak dolandıran şebekeyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 2 lüks araca ve bankadaki 3 milyon lira paraya el konuldu.


Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertilen “Vize işlem ücreti” çetesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre 21 Temmuz günü İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda çete lideri Ö.F.S.’ninde aralarında bulanan 75 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de 32, Türkiye genelinde ise toplam 2 bin 12 kişinin şikayetçi olduğu suç çetesinin ortaya çıkan yazışmaları da soruşturma dosyasına girdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ilk duyurduğu, “Vize işlem ücreti” çetesinin ortaya çıkan yazışmalarda, dolandırıcıların hedeflerinde yurt dışına çıkmak isteyen depremzedeler ve Erasmus öğrencilerin olduğu görüldü.

Soruşturma dosyasına giren yazışmalarda, dolandırıldıklarını anlayan depremzedelerin "Bakın Biz depremzedeyiz bizim evlerimiz her şeyimiz yıkıldı Allah aşkına paramızdan olmayalım bize insanlık yapın paramızı gönderin bak biz burada açız" dediği görüldü.

LÜKS TATİL YAPIP, ARAÇLAR ALMIŞLAR

Polis ekiplerinin araştırmasında, vatandaşın parayı gönderdiği IBAN numarasına bağlı görünen şirketlerin var olmadığı, adreslerin boş olduğu, yatırılan paraların paravan olduğu tespit edilen yaklaşık 25 şirketin hesabına aktarıldığı belirlendi.

Aktarılan bu paraların izini kaybettirmek için finans yapılanmasında ortak havuzda bir süre bekletilip, ardından banka şubelerinden çekildiği ortaya çıktı. Dolandırıcılıktan elde edilen paranın bir kısmının döviz veya altına çevrildiği, bir kısmını 3'üncü kişiler adına şahıs ve şirket hesaplarına yatırıldığı, bir kısmıyla da lüks otomobiller alındığı tespit edildi.

Ayrıca şüphelilerin, bu haksız kazançla turistlik bölgede bulunan Fethiye’de 750 bin liraya lüks villa kiraladığı belirlendi.

Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapmasında çetenin aldığı iki lüks araca el konuldu. Ayrıca bankalarda bulunan 3 milyon lira hesabına da bloke konuldu.

25 KİŞİ TUTUKLANDI

Ortaya çıkan detaylara göre, şüphelilerin bu dolandırıcılık yöntemiyle mağdurları toplam 100 milyon lira dolandırdığı belirlendi. Polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 75 şüpheliden 25'i nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer 50'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 dakikada 2 milyonluk altın vurgunu

 

İstanbul'da 2 milyon liralık vurgun!

 

200 milyonluk foreks vurgunu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)