BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVisco'ya göre, ECB faiz artışlarına devam etmeli----

Visco'ya göre, ECB faiz artışlarına devam etmeli

Visco'ya göre, ECB faiz artışlarına devam etmeli
01 Kasım 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

AB Yönetim Konseyi üyesi Visco, "ECB faiz artışlarına devam ederken, ekonomik risk karşısında kademeli hareket etmeli" ifadesini kullandı.

AB Yönetim Konseyi üyesi Ignazio Visco'ya göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB) rekor enflasyonla mücadelede kademeli olarak hareket etmeli ve ekonominin karşı karşıya olduğu riskleri dikkate almalı.

İtalya Merkez Bankası Başkanı Visco, geçen haftaki 75 baz puanlık artışın ardından faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini, ancak Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sırasında ekonomik tahminlerin belirsiz doğası nedeniyle döngünün zirvesinin önceden belirlenemeyeceğini bildirdi.

Visco, "Yüksek belirsizlik, kademeli olarak mevcut olacak kanıtlar temelinde parasal duruşun yeterliliğini dikkatlice değerlendirerek kademeli olarak ilerlememizi gerektiriyor. Faiz oranlarının normalleştirilmesinde aşırı hızlı bir adım atarak ekonomik görünümdeki bozulmanın beklenenden daha kötü olması tehlikesi hafife alınmamalıdır” açıklamasını yaptı.

Visco: Enflasyonla mücadelede kademeli hareket etmeliyiz

 

Visco: ECB faiz oranlarını yavaş yavaş artırmalı

 

Visco: ECB'nin tahminleri şimdiden geçersiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)