BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüs nedeniyle ülkeler OHAL ilan etmeye devam ediyor----

Virüs nedeniyle ülkeler OHAL ilan etmeye devam ediyor

Virüs nedeniyle ülkeler OHAL ilan etmeye devam ediyor
12 Mart 2020 - 17:12 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle Çekya hükümeti de 30 gün süreyle uygulanacak OHAL kararı aldı.

Korona virüs dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan korona virüs her geçen dakika onlarca kişiye bulaşarak artıyor. 118 ülkede baş gösteren virüs ekonomileri de altüst etti. Spordan sanata, eğitimden, siyasete her alanda büyük tahrip yarattı. Henüz bir aşısı keşfedilemeyen virüse hükümetler çözüm arıyor. İşlerin giderek karmaşıklaştığı korona virüs salgınında OHAL'ler gündeme geldi. İtalya, Slovakya ve Macaristan'ın ardından Çekya da OHAL ilan etti.

SAAT 20.00'DE BAŞLIYOR

Çekya Başbakanı Babis yaptığı açıklamada, ülkede korona virüs salgının etkilerini en aza indirmek için bir dizi yasakları açıkladı.

Babis, 30 kişinin üstünde katılım olacak kültürel, spor, dini ve diğer tüm kamu etkinliklerinin yasaklandığını belirtirken, akşam saat 20.00'den sonra restoranlara girişin mümkün olmayacağını söyledi.

Öte yandan Çekya İçişleri Bakanı Jam Hamacek, Almanya ve Avusturya'dan gelen turistlerin Çekya'ya girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Salgın ile büyük mücadele veren Çekya, ülkedeki durumun karmaşıklaşmasının ardından OHAL kararı aldı. Dünya ajanslarının son dakika kodu ile duyurduğu habere göre; ülkede 30 gün boyunca OHAL uygulanacak.

İTALYA, MACARİSTAN, SLOVAKYA DA İLAN ETMİŞTİ

OHAL ilan eden ülkeler arasında salgının en yoğun görüldüğü Avrupa ülkesi İtalya olmak üzere, Macaristan ve Slovakya yer alıyor. ABD'nin başkenti Washington da kısmi OHAL ilan etmişti.

ABD'nin başkenti Washington'da OHAL ilan edildi

Slovakya'da koronavirüs nedeniyle OHAL ilan edildi

Macaristan'da OHAL

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)