BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVirüs ABD’nin en büyük bankalarını daha da büyüttü----

Virüs ABD’nin en büyük bankalarını daha da büyüttü

Virüs ABD’nin en büyük bankalarını daha da büyüttü
24 Nisan 2020 - 14:42 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankaları birinci çeyrekte rekor seviyede mevduat toplarken paranın büyük bir kısmı dört büyük bankaya gitti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şirketler ve bireyler korona virüs tehditliyle borsalardan çekilirken ABD bankalarına ilk çeyrekte 1 trilyon dolarlık mevduat yatırdı. Mevduatların yarısından fazlası ise Amerikan’nın dört büyük bankası olan JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo ve Citigroup’a gitti.

Federal Deposit Insurance’ın yayınladığı verilere göre ilk çeyrekte elde edilen 590 milyar dolarlık mevduat geçtiğimiz sene 313 milyar dolar olan son çeyrek rakamlarının neredeyse iki katı.

Wall Street Journal’ın haberine göre özellikle Mart ayında borsaların dip yapmasıyla şirketler resesyon beklentisiyle nakitte geçip bankalarda biriktirdi.

Bankaların rekor seviyede artan mevduatı 2008 kriziyle 2020 pandemi krizinin birbirinden ne kadar farklı olduğunu ortaya koyuyor. 2008 krizinde bankalar kötü yönetimleri nedeniyle iflasın eşiğine gelmişken günümüzde gergin bekleyişini sürdüren işletmeler için bir sığınak haline geldi.

Bank of America’nın CFO’su Paul Donofrio, pandemi krizi sırasında şirketlerin bankaları güvenli liman gördüklerini belirtti.

ABD'de Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı küçük işletmelerin korunması amacıyla 349 milyar dolarlık kredi programı hayata geçirilmişti.

Söz konusu kredi programı, ABD tarihinin en büyük teşvik paketi olarak nitelendirilen ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından 27 Mart'ta onaylanan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi kapsamında uygulamaya konmuştu.

Kredi programının kaynağının kısa sürede tükenmesi üzerine ABD Senatosu, küçük işletmelere yönelik 310 milyar dolarlık ilave kaynak ayrılmasını öngören ek bütçe tasarısını dün onaylamıştı.

BDDK: Bankacılık sisteminde mevduat ve krediler arttı

Avrupa sonunda 1 trilyonluk bütçede anlaştı

İngiltere'de bankalar dolara hücum etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)