BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı----

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay seyirle başladı
07 Nisan 2023 - 09:35 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle 5.504,50 puandan başladı.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki kapanışa paralel 5.504,50 seviyesinden işlem gördü.

Dün, 5.450-5.580 puan arasında dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının hemen altında 5.504,50 puandan tamamladı. Endeks kontratı akşam seansında yatay bir seyir izledi.

Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD'de yavaşlama eğilimine giren iş gücü piyasasıyla yön arayışına girdiğini anımsatarak, bugün açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasını beklediklerini bildirdi.

Bu hafta açıklanan verilerde iş gücü piyasasındaki soğumaya yönelik işaretlerin güçlendiğini kaydeden analistler, yatırımcıların istihdamdaki yavaşlamanın şiddetine odaklandığını ifade etti.

Analistler, son verilerin ardından ABD ekonomisinde beklenenden daha sert bir yavaşlama ihtimalinin yatırımcıları tedirgin ettiğine dikkati çekerek, piyasa beklentilerinin tarım dışı istihdamın martta 230 bin civarında artması yönünde olduğunu söyledi.

Analistler, ABD'de ve Avrupa'da bugün tatil nedeniyle piyasaların kapalı olacağını belirerek, açıklanacak verilerin etkilerinin pazartesi günü görülebileceğini dile getirdi.

Öte yandan, bugün VİOP'ta risk parametrelerinin değişeceğini hatırlatan analistler, VİOP'ta teminatların belirlenen PSR oranı ve fiyat hareketleri kapsamında değişim göstereceğini bildirdi.

Analistler, bugün ayrıca yurt içinde hazine nakit dengesi verilerin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan endeks kontratında 5.600 ve 5.670 seviyelerinin direnç, 5.450 ve 5.400 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerini bekliyor

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 07/04/2023

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)