BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVicdansız Kızılay çalışanı yetimin hakkını yemiş----

Vicdansız Kızılay çalışanı yetimin hakkını yemiş

Vicdansız Kızılay çalışanı yetimin hakkını yemiş
09 Ocak 2021 - 10:44 www.finansgundem.com

Türk Kızılayı Sancaktepe Şubesi’nin eski koordinatörü Emrah Aytar’ın giysi dolu 100’ü aşkın yardım TIR’ını, pazarcı olan babası ile birlikte kiraladığı depolara yönlendirdiği ortaya çıktı

Yetim, kimsesiz, yoksul ve ihtiyacı olan kişilere dağıtılsın diye toplanan yardımları vicdansızlar ceplerine indirmiş. Onbinlerce adet mont, kazak, pantolon gibi giysileri semt pazarlarında satmakla suçlanan 13 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 13 sanıklı dava dosyasının gerisinde, bir yıl kadar önce yapılan bir ihbar yer alıyor. İçişleri Bakanlığı’na yapılan ihbar sonrası İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. İhbarda, çeşitli giyim firmalarının yaptığı yardımları, Türk Kızılayı Sancaktepe Şubesi’nin eski koordinatörü Emrah Aytar’ın, pazarcılık yapan babası İsmail Hakkı Aytar eliyle semt pazarlarında sattığı bilgisi yer aldı. Jandarma ekipleri, alınan mahkeme kararları sonrası, şüphelileri adım adım izledi.

6 ay kadar süren teknik ve fiziki takiple şüphelilerin tüm faaliyetleri kayda alındı. Savcılık iddianamesine göre, Kızılay Sancaktepe Şube’sinin kurulduğu 2007’den beri şubede görev yapan Emrah Aytar, kuruma ait resmi bir depo olmasına rağmen, babası ile birlikte 6-7 farklı depo kiraladı. Hürriyet’in haberine göre, firmalardan gelen mont, kazak, pantolon gibi ürünlerin yüklü olduğu 100’ü aşkın TIR bu depolara sevk edildi. Depolara indirilen mallar, çeşitli semt pazarlarında satılmaya başlandı. Pendik ve Çekmeköy’ün yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli Kartepe’de de pazar tezgâhları kuruldu. Günlük 100-150 lira yevmiye ile çalışan 5-6 kişi ürünlerin satışını yaptı. Günlük toplanan 7-8 bin liralık hasılat ise İsmail Hakkı Aytar veya oğluna teslim edildi.

Elde edilen deliler sonrası 13 kişi gözaltına alındı. Emrah Aytar (33), İsmail Hakkı Aytar (71), Aytar’ın eski eşi Hatun Yalçın (57), Türk Kızılay Sancaktepe Şube’si eski başkanı Cihan Yalçın (52), Yalçın’ın şubede temizlik işleri yapan kardeşi Himaye Özdemir (47) ile akrabaları Kadir Yalçın (41), Tazebey Daşdemir (41), Veysal Çiçek (39), Salih Yavuz (49), Özcan Bayraktaroğlu (44), Mehmet Karakgöz (47) ile Mustafa Karagöz (42) kardeşler gözaltına alındı. Hatun Yalçın ve Özcan Bayraktaroğlu dışında 11 kişi tutuklandı. 9’u davanın ilk duruşması sonrası tahliye edildi.

Davanın önceki gün yapılan ikinci duruşmasında ise Emrah Aytar ile babasının tutukluluğunun devamına karar verildi. Sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. Emrah Aytar, pazarda satılan ürünlerin kendilerine ait olduğunu öne sürdü. Aynı zamanda Emrah Aytar’ın dayısı olan Cihan Yalçın ise, olaylarla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Bir kısım sanığın avukatlığını üstlenen Cesim Parlak ise, suçlamanın ‘dolandırıcılık’ veya ‘zimmet’ değil, ‘güveni kötüye kullanma’ olabileceğini kaydetti. Haklarında ‘dolandırıcılık’ iddiası ile dava açılan sanıkların 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda en çok para ve altın İsmail Hakkı Aytar ile birlikte yaşadığı eski eşi Hatun Yalçın’ın evinde ve banka hesaplarında bulundu. Aynı zamanda sanık Cihan Yalçın’ın da ablası olan Hatun Yalçın, bankada bulunan 1 milyon liranın, kadın kuaförü olarak elde ettiği kazanç olduğunu söyledi. Bir süre önce boşanan Aytar ve Yalçın’ın evinde 70 bin lira, 22 adet çeyrek altın, 20 adet altın küpe, 14 adet bilezik, 9 adet altın bileklik, 3 Cumhuriyet altını, 2 adet yarım altın, 1’er adet tam altın, gerdanlık, pırlanta yüzük ile 19 adet altın hesap cüzdanı bulundu. Savcılık, söz konusu varlıkların suçtan kaynaklanan mal varlığı olduğu iddiasında.

Duruşmada avukatlar, müvekkillerinin mal varlıkları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını isteyince, mahkeme başkanı “4 trilyon zarar var. Vicdanınız kabul ediyor mu?” diyerek, talebi reddetti.

Korona vaka sayısı dünyada 90 milyona dayandı

Türkiye de dijital paraya hazırlanıyor

İstanbul'da vaka sayılarının en çok düştüğü ilçeler açıklandı

Özel hastanenin kampanya vurgunu

Twitter, Trump'ın kampanya hesabını da kapattı

Türkiye'den AB'ye çelik misillemesi

YORUMLAR (41)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali10 Ocak 2021 12:09

    Ülkemizin en nadide en önemli yardım kuruluşunun önemini anlatmaya gerek yok. Sadece suçlular değil denetleme görevini ihmal eden varsa sorumluluğu olan herkes Muhtaca Allah Rızası için el uzatan bu kutsi kurumdan uzaklaştırılmalı.

  • Kızılay10 Ocak 2021 14:08

    Yöneticileri konfor içinde lüküs yaşasın diye Milyonlarca dolarlara boğazda boğazda villa veya yalı alınıyorsa ve bütün parti bunun arkasında duruyorsa, diyecek bir şey kalmamıştır! Kızılay bir yardım kuruluşudur ve bağış kaynaklarından geken paraları sadece tardım için kullanmalı! Yatırım şirketi değil, kaynsklarını yatırımda kullanırsa amacından sapar. Şirket değil geken kaynakları çalışanlarının en üst lüks içğnde taşatmadı ve yatırımlara harcaması diye bşr şey söz konusu olanaz!

  • Nedim10 Ocak 2021 08:44

    Bu soysuzlar  haziran ayından beri görevde yoklar!  Haberi iyi okuyun!  Kızılay ve ilk beşte olan yardım kurumlarına ve yöneticilerine güvenim tam!  Her ay belli miktar yardım yapmaktayım.  Çok büyük fedakarlık  yaparak yardımlar yurt içinde ve yurt dışında  yerini buluyor. 3-5 it  çıkıp ortalığı pisletti  diye  kurumu baştan sona lekeleyen de  alçaktır.  Bunların zaten kimseye hayrı olmadığı gibi yardım yapanı  da  engellemeye çalışırlar.  Örneğin Afrika da 25 binden fazla köye açılan su kuyuları başta Kızılay  İhh ve deniz feneri  sayesinde  gerçekleşmiştir.  Bazı Batılı p..çlrin  zoruna  gittiği için bazı cenabet  hödükler vasıtası ile  fevri olayları nakış gibi işleyip   insanları el çektirmek niyetleri var!  Ayrıca yardım yapmak bir şey değil fedakarlık  ve gayret ile o bölgelerde gayret göstermek asıl olan. 

  • Kerim22 Ağustos 2021 12:38

    Yardım yapacaksanız MEHMETCİK VAKFINA TSK GUCLENDİRME VAKFINA YAPIN BUNLARDAN MILYON DEFA İYİ OLUR

  • Serkan09 Ocak 2021 22:35

    Yazik bizde yiyici bitmeden gotu toparlamayiz biz

  • fafa09 Ocak 2021 22:26

    Başta Kızılay Genel Başkanını o makamda oturmaması lazım.Araştırılırsa neler  çıkar.Kızılay'a yardımların azaldığını okudum.Kızılay güvenle ayakta duran bir kurum.

  • Ertuğrul 09 Ocak 2021 19:14

    Hey yavrum be! Hepsi zengşnleşmede “yola devam”! Hepsi “Atıı alıp üsküdarı, isviçreyi gecmek için birbiriyle yarışıyor!

  • vatandaş09 Ocak 2021 16:54

    BUNKARA EN APIR CEZAYI VERMEYİP ÜSTÜNÜ ÖRTENLERLE BERABER BUNLARI ALLAH KAHRETSİN ,SEFİL OLSUBNLAR YARDIMA MUHTAÇTAN BETER OLSUNLAR İNSANLARIN KIZILAYA ARTIK YARDIM YAPMASININ ÖNÜNÜ TIKIYORLAR LANETLER OLSUN HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN 

  • Vatandas12 Ocak 2021 03:21

    Bir yorum. Baya zirzop yazıların var. Kimin yalakasisın

  • Bir yorum09 Ocak 2021 20:12

    Ulan zırtapoz  cadı avı mı yapacaksın?  Yakalanmışlar ve cezalarını alacaklar!   Senin kaşıntın başka! 

  • Vatandaş09 Ocak 2021 16:00

    Eğer gerçekse en ağır ceza verilmeli vatan hainliği ile bir olmalı ceza vay arkadaş biz kızılaya bağış yapalım şerefsizler satsın..

  • Erman 09 Ocak 2021 15:35

    Hepdi yüzbin veya milyon servetten kusa sürede milyarlarca servete ulaştı. Kısa sürede ğlkenin en zengini oldular. Hemde ülkede hiç bir üretimleri olmadan sanayi tarım tesisleti olmadan. Pek önemli miktar bir vergi vermeden. Büyük başarı! Bu başarının sırrı ne acaba? Muhteşem bir ekonomi bilgeliği, hepsi asrın dünya nüyük rkonomisti.

  • mantık09 Ocak 2021 20:13

    Yok yav!  Herkes sahtekar bir sen  dürüst öyle mi?  

  • Rasim09 Ocak 2021 15:31

    Atı alan üsküdarı gecer felsefedi ile yoğrulanlar, ata yükleyip götürme yarışı içindeler, biri üsküdarı geçmişse, diğeri de bende edirneyi gecmeliyim diyor, bir diğeri ise o edirneyi gecşyorsa bende italyayı veya isviçreyi geceyim diyor, sonra diğerleri benim beyim eksik diyerek hedefi daha yüksek tutarak katarı, malezyayı, man adasını, amerikayı yı falan geciyor jetlerle.. Rekabet fena kızışmış..... rekabetten başarı çıkar!

  • Demir 09 Ocak 2021 15:23

    Kuzılay, fener şvratları, çiftlik banklar, , deprem paracıjları,, ankara parklar, istanbul arsalar, vakıflar, fakanlar filanlar, yüzlercesi... ama bütün basın yatında konuşulan chp nin asırlar öncesi 1 milyonluk iski olayı:)))) onuda chp kendisi acığa cıkarıp cezalandırdı

  • Türkoğlutürk11 Ocak 2021 09:18

    İktidar partisinden olursan istediğin gibi hakaret ve saçmalama hakkın vardır.muhalefet olursan ülkedeki her rezaletten sen in başının altından çıkar,tipik yandaş mantığı.20 yıldır iktidarda ol ama niye yanlış yaptın diyene muhalefet suçlu de.nasılsa coğrafya belgeseli izleyen yok,2000 lerde Uzakdoğu un fakir ülkeleri bizi nasıl geçti bilen yok.güçlünün yalakalığını yapmayı marifet sayan erkeklerimiz var.

  • Nedim09 Ocak 2021 20:22

    Cenabet Hayvanat Partisi  Türkiye nin başına gelen en büyük talihsizliktir.  Sersem ve Cahil  99  dan beri  Türkiye de kaç deprem  oldu!  ve toplananın kaç katı para harcandı?  Be Türkiye  99 un gecekondu Türkiye si değil.  Yapılan yatırım ve hizmetleri  chp bu millete çok görüğü için böyle  bir ucu pkk bir ucu  dhkpc  ye bakan taciz ve tecavüz rezalet partisi haline gelmiş.  Ankara ve Mersin bel.  yolsuzlukları da yakında yargıda olacak !  Şimdi otur kıçının üzerine  bekle.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Ocak 2021 14:48

    Eğer bu suçu işledi ise ve ispat edilir ise  devletin malını çalanları kesinlikle idam edeceksin.

  • Türkoğlutürk09 Ocak 2021 14:07

    Fıtratlarında çalmak iftira var

  • Muhtar12 Ocak 2021 03:20

    Bir yorum. Senin kadar aptal ve cahil burada ilk defa görüyoruz. Embesil yazmayı ve konuşmayı öğrenen iyi olur. Ayrıca bu seviyesizlerin yazılarını sayın moderatör nasıl yayınlarımız. İnsanları galeyana getirmek için mi yapiyorsunuz

  • Bir yorum09 Ocak 2021 20:27

    Lafı kıçından anlama Haydar denyosu  herifler yakalanmış hesabını veriyor.  o hödük aklınla   siyasi göndrme yapma.  boğazına kadar pisliğe batmış muhalefete her durumda  bu ülkeye vurmak için kullanmak kahpeliktir.  Hadi bas şimdi çok bilmişlik yapma.  

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Ocak 2021 16:54

    Bir Yorum kişi demek ki sen çalma ve çırma yanlısısın ki bir yerlerine dokundurmusum.asıl kahpe senin gibi kirli düşünce ve bunu yapanlardır.Bu mallar 83 milyonunun malıdır.özelliklede yetim ve öksüzlerin haklarını senin kursanığna nasıl gitmesini istiyorsun.ey betbah insan.

  • Bir yorum09 Ocak 2021 15:11

    Senin fıtratında da kahpelik var!

  • ali09 Ocak 2021 13:37

    Adam gibi biyik bırakmış

  • mustafa09 Ocak 2021 22:59

    badem bıyıklılar lanet olasıcalar....

  • Serdar09 Ocak 2021 13:30

    Ülkeye “atı alan üsküdarı gecer” felsefesi empoze edildi bir kere. Yoka devam.. bazıları atı alıp italyayı isviçreyi, hübey amerika daki adaları, makezyayı, endobezyayı, katarı gecti. Artık herkes elinden geldikçe atı ileri sürmeye çalışıyor

  • Katılıyorum.09 Ocak 2021 15:19

    Ne kadar mantikli bir yorum.

  • Ali09 Ocak 2021 13:03

    Lütfen yorumumu paylasın : Eğer haber dogru ise bu adamlar kansız

  • genç09 Ocak 2021 12:51

    şaşırdık mı? hayır. Bu hırsız kendini yakalatmış, ya yakalanamayanlar. Kızılay yönetimi en üstten en alta temizlenmeli.

  • Türkoğlutürk09 Ocak 2021 12:36

    Boğaziçi rektörünün tezine erişim yasapı neden var.

  • Alp Tiğin09 Ocak 2021 11:44

    Fakir ve yetimlere verilecek olan binlerce giysiyi zimmetine geçirenlere Allah belalarını versin.Bu kadar insanlıktan çıkmış,vicdansızlar ,gelecekte bir ekmeğe muhtaç olsunlar.Açlıktan gebersinler ki gelecekte  bu tür işleri yapanlara örnek olsunlar.Bu insanlar lanetlenmiş mikroplardır...

  • Murat09 Ocak 2021 11:41

    Kansız. Bu ve bunu burada baulunduranlar.ayni kaptan yiyenleri meydanlarda asmak lazım. Maşallah farkına varmışlar. Buna çanak tutanlari da ifşa edin

  • Murat12 Ocak 2021 03:27

    Bir yorum adı ile yazan şahıs ve bu kalitesiz yazılarınızı. Adresinize tebligat gelince izah edersiniz. Size maddi ve manevi dava için bugün vekalet verildi. Bilginiz olsun

  • Murat12 Ocak 2021 03:16

    Düzü babandir seviyesiz biryorum senin gibi seviyesizler nasıl okuma yazma öğrenmiş. Buradan sana söyleyemediklerim'i yüzüne söylemek isterdim. Yazılanı okumaktan aciz cahil

  • Bir yorum09 Ocak 2021 21:20

    Aynı kaptan kim yiyormuş dürzü?  Afaki  ortaya sallama!  Bir olay üzerinden  cadı avı başlatmak ise niyetin? Dikkat et ters  tepmesin!  Sonra seni   tikinden  asarlar!  Rahşan affıyla kurtulan yolsuz p..çler duruyor daha!

  • okiman0709 Ocak 2021 11:41

    Balık baştan kokar

  • mantık09 Ocak 2021 15:12

    Senin her tarafın lağım kokuyor.

  • Raci09 Ocak 2021 11:31

    NORMAL O KADAR VAR Kİ SİNAVSİZ ATANİP DAHA SONRA GİREN

  • Pala09 Ocak 2021 11:20

    Bu namussuzu atayan kimse ona da hesap sorulmalı. Teftiş edilmiştir muhakkak zamanında, o müfettişleri de görevden almak lazım

  • Kzl09 Ocak 2021 11:17

    Bütüm kurumları rayından çıkardılar! yöneticileri daha lüküs hayat için boğazda faiş fiyatlara villla alıyorsa!ve bunu savunan bşr parti carsa! Buna yatırım diyerek bu pass ettikerse! Sanki kızılay yatırım şirketi.

  • IDAM09 Ocak 2021 11:01

    Idamsiz adalet adalet deyildir.