BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye de dijital paraya hazırlanıyor----

Türkiye de dijital paraya hazırlanıyor

Türkiye de dijital paraya hazırlanıyor
09 Ocak 2021 - 10:22 www.finansgundem.com

Birçok ülke gibi Türkiye de dijital para hazırlıklarına başladı. 2021 yılında bu alanda önemli adımlar atılması bekleniyor

Geleceğin en önemli finans araçları arasında gösterilen kripto para ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ardından Ticaret Bakanlığı da çalışmalara başladı. Ticaret Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile “Blokzincirin Yıldızları Aranıyor” başlığı ile bu alanda çalışmalara başladığını açıkladı. Kısa süre önce de Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021'de dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurmuş, proje için uzmanlar işe alınmıştı.

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre, blok zincir sektör temsilcileri ise Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olabileceğini belirttiler. Birçok firmanın yaptığı araştırmalarda Türkiye'nin kripto parayı benimsemesinin çok sayıda ülkeyi geride bıraktığını gösterdiğini söyleyen Bitexen Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “Ülkemizde regülasyonun hazırlanmasıyla birlikte sahip olduğumuz teknolojik altyapı ile birçok ülkeye bu konuda öncülük edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Kripto paralara ABD'den Çin'e kadar pek çok ülkenin yatırım yaptığını belirten Kemal Cenk Erdem, blok zincirin uçsuz bucaksız bir potansiyeli olduğunu kaydetti. Erdem, “Kripto para sadece bu teknolojinin bir kullanım çeşidi ama potansiyelini şimdiden çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Örneğin bir futbolcu, gol attıkça ya da iyi bir transfer gerçekleştiğinde artacak, sakatlığında düşecek bir token çıkartabilir” dedi.

İstanbul'da vaka sayılarının en çok düştüğü ilçeler açıklandı

Özel hastanenin kampanya vurgunu

Twitter, Trump'ın kampanya hesabını da kapattı

Çelik ithalatına damping soruşturması başlatıldı

Borsada yeni hedef 1.700 puan

‘Udi Hindi' bitkisinin satışları pandemiyle birlikte 400 kat arttı

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali10 Ocak 2021 17:03

    Kripto para bir saçmalık .lale soğanları bile daha mantıklıydi.

  • Kamil10 Ocak 2021 14:22

    Yasası olmayan finans piyasa ürünü , güvenli olmaz

  • BORSACI09 Ocak 2021 17:08

     BU KADAR BEKLEMSİNİN BİLE ANORMAL DURUM OLARAK GÖRÜYORUM EKENOMİDE ADIMLAR GEÇ ATILIYOR BU DURMU DA İYİ GÖRMÜYORUM .ONDAN SONRA MİLLET DÖVİZE ALTINA YÖNELMEK ZORUNDA KALIYOR.

  • Yüksel acar09 Ocak 2021 10:37

    Finansal okur-yazarligi olmayan yâda çok düşük olan Turkiyede bu iş iyi netice vermez.Birçok insan hüsrana uğrar,magduriyetler artar,kaos çıkar.Yetkililer önce finansal okur-yazarligi arttırıcı çalışmalara ağırlık vermeli...

  • AhmetK10 Ocak 2021 11:48

    İçinde vatan sevdasından cok dolar sevdası olana hicbir zman bırsey anlatamazsın.. maddiyata tapan kopekler, karı gordu mu doları da tanımaz, ulkesını de... dolayısıyla onları muhatap almadan cezalandırmak lazım..

  • RAMO CANCAN09 Ocak 2021 14:41

    Sanki bunları yapanların okur yazarlıklarımı var.evinde oturup ilkokulu bitirmiş benim bir çok tanıdığım bu işi rahatlıkla yapmaktadırlar.ama sen çağın gerisinde kaldın ise ne yapalım.

  • Bika09 Ocak 2021 11:14

    Ülke ekonomisine yön verenler enflasyonu düşürmek için faizi düşürmemek gerektiğini öğrenmeleri Türkiye'ye pahalıya patladı. Dolarize olan vatandaşı nasıl ikna edecekler bundan sonra.