BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergilere artış geliyor----

Vergilere artış geliyor

Vergilere artış geliyor
04 Şubat 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolaysız vergilerde artışa gidileceğini söyledi

Asıl konu, dolaylı vergilerin yüksekliğinden çok, dolaysız vergilerin yeterli düzeyde olmamasıdır” dedi.
Şimşek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılması için Gelir Vergisi Kanunu çalışmalarını tamamlayarak, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunduklarını anlattı.Yeni kanun hazır Şimşek, yeni kanun çalışmasında, vergi sisteminin etkinlik, basitlik ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda gözden geçirildiğini, vergi tabanını genişletmek için istisna ve muafiyetlerin kapsamının daraltılmasının, beyannameye dayalı vergilemenin genişletilmesinin, vergi güvenliği ve vergiye uyumu güçlendirici adımlar atılmasının, üretim ve istihdamın teşvik edilmesinin, sosyal politikalarla uyumlu düzenlemelerin öngörüldüğünü belirtti.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş04 Şubat 2013 13:20

    Özelleştirmelerden milyarlarca dolar giriyor hazineye, nereye gidiyor bu paralar? Vergiye zam, elektriğe zam, benzine zam, doğalgaza zam. Kardeşim ne yapıyorsunuz siz? Amaç artık üzüm yemek değil bağcı dövmeye döndü.3 kuruş maaşımız var, borçları ödemek için yıllarımızı ipotek edip borçlanıyoruz, daha ilk aydan %30 kesiyorsunuz maaşımdan, yıl sonunda %40 ı geçiyor, hala yeterli düzeyde değil diyorsunuz.Tamamını alın da karın tokluğuna çalışalım bari.Bizden acımaksınız kesersiniz, öbür taraftan dev şirketlerin holdinglerin milyonluk vergi cezalarını affedersiniz.Nasıl bir devletçiliktir nasıl bir halçılıktır nasıl bir adalettir kardeşim bu? İnsaf artık ya insaf, çoluğumun çocuğumun rızkını çalıyorsunuz.Yetmiyor gibi tuttunuz bir de getirdiniz suriyeden binlerce insanı, ona buna şirin görünecem hovardalık yapacam diye onların masrafını da bizden kesiyorsunuz.Adamlar kendi ülkelerinde görmemiştir bu rahatlığı.Ama ben kendi ülkemde köle gibi yaşıyorum, biz nereye kaçalım?

  • bakana kim bakan04 Şubat 2013 08:42

    yeter ya sen bana veriyorsun bende borclanarak sana veriyorum. iki elim yakanızda olacak. sizler saltanat süreceksiniz diye boğazlarımız sıkılıyor. sorarım sizler ne kadar vergi ödüyorsunuz. kanunlar size ne kadar işliyor. bu halkın üzerinden saltanatınıza saltanat katıyorsunuz.